Başkan Yavuz’dan ’24 Temmuz Basın Bayramı’ mesajı

Demokratik toplumların en önemli unsurlarından birinin özgür basın olduğunu ifade eden Başkan Yavuz mesajının devamında şu ifadelere yer verdi;
“Türk basın hayatında bir dönüm noktası olarak kabul edilen 24 Temmuz 1908 tarihinde gazeteler ilk kez sansürsüz olarak yayımlanmaya başlamıştır. Günümüzde ise demokratik toplumların en önemli unsurlarından biri; kalemi hür basındır. Meslek ilkelerine uygun davranan, kişilerin hak ve hürriyetlerine saygılı olan, objektif bir yayıncılık anlayışı ile hareket eden basın mensupları; farklı görüş ve düşüncelerin seslendirilmesini, ortak yaşama kültürünün geliştirilmesini ve toplumun doğru bilgilendirilmesini sağlamaktadır. Gazeteciler, yanlışların tespit edilmesinde ve düzeltilmesinde de önemli bir görevi üstlenerek toplumların gelişmesine katkı sunmaktadır. Böylesine önemli görevleri yerine getirmek için gece gündüz demeden çalışan tüm basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyor, görevlerinde kolaylıklar diliyorum.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Eyyübiye Gençlerine Yüksek Kalitede Eğitim

Şanlıurfa’nın en genç ilçesi Eyyübiye’de, yaklaşık 500 gencin üniversite sınavlarına hazırlık kursuna katıldığı Süleymanşah Gençlik Merkezi, hizmet kalitesinde özel sektörle yarışıyor.

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, AK Parti Grup Başkanvekili Oldu

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Ak Parti’nin Haliliye ilçe belediye başkanı olarak Mehmet Canpolat’ı temsil edeceği açıklandı. Haliliye Belediye Başkanlığı görevini yürüten Canpolat, yeni göreviyle birlikte Ak Parti’nin grup başkanvekili olarak önemli bir pozisyona getirildi.

Diş Hekimleri Yarın İş Bırakacak

Türk Diş Hekimleri Birliği ve bağlı odalar, çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve mesleki haklarının korunması amacıyla 14 Şubat 2025 tarihinde ülke genelinde iş bırakma eylemi yapacak.

Şanlıurfa İHD: Gözaltında Kaybedilenlerin Akıbeti Açıklansın

İnsan Hakları Derneği (İHD), 17-31 Mayıs Gözaltında Kayıplar Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, gözaltında kaybedilen kişilerin akıbetinin açıklanmasını, sorumluların yargılanmasını ve cezasızlık politikalarına son verilmesini talep etti.