Telegram üzerindeki siber suçlar yüzde 53 arttı

Siber suçlular Telegram’da dolandırıcılık planlarını paylaşmaya, sızdırılmış veri tabanlarını dağıtmaya ve para çekme, sahte belge düzenleme, hizmet olarak DDoS saldırıları ve daha fazla suç hizmetlerinin ticaretini yapmaya adanmış kanalları ve grupları aktif olarak kullanıyor. Kaspersky’s Digital Footprint Intelligence verilerine göre, bu tür paylaşımların hacmi Mayıs-Haziran 2024’te geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 53 oranında arttı.

Kaspersky Digital Footprint Intelligence Analisti Alexey Bannikov, siber suç topluluğunun Telegram’a artan ilgisinin birkaç faktörden kaynaklandığını belirterek, şunları söyledi:

“Bu mesajlaşma programı genel olarak çok popüler. Herhangi bir kullanıcı verisi toplamayan en güvenli ve bağımsız mesajlaşma programı olarak tanıtılıyor ve bu da tehdit aktörlerine güvenlik ve cezasızlık hissi veriyor. Dahası, Telegram’da bir topluluk bulmak veya oluşturmak nispeten kolay. Bu da diğer faktörlerle birleştiğinde, siber suçlular da dahil olmak üzere çeşitli kanalların hızlı bir şekilde izleyici toplamasına olanak tanıyor.”

Telegram’da faaliyet gösteren siber suçlular, daha kısıtlı ve uzmanlaşmış dark web forumlarında bulunanlara kıyasla genellikle daha az teknik gelişmişliğe ve uzmanlığa sahip olma eğilimindedir. Kötü niyetli amaçları olan birinin bir hesap oluşturması ve suç topluluğunun bir parçası olduklarında bulabildikleri suç kaynaklarına abone olması yeterli oluyor. Telegram’ın siber suç alanında topluluk üyelerini aldatma eğiliminde olan birçok dolandırıcı yer alıyor.

Hibya Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

İran Televizyonu Cumhurbaşkanı’nın helikopter kazasında yaşamını yitirdiğini açıkladı

Stockholm, 20 Mayıs (Hibya) – İran devlet televizyonu, İran Cumhurbaşkanı Ebrahim Raisi’nin Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile birlikte bir helikopter kazasında yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Çiftçi ailesinin acı günü!

Önceki dönem Şanlıurfa BŞBB Nihat Çiftçi ve Gazeteci Celal Çiftçi’nin acı günü,

Eyyübiye Belediye Meclisinin gündemi ‘Çöp sorunu’

Eyyübiye Belediye Meclisi Haziran ayı olağan toplantısı 1. oturumu, Belediye Başkanı Mehmet Kuş başkanlığında gerçekleştirildi.

Saldırı hazırlığındaki 4 terörist etkisiz hale getirildi

Zeytin Dalı ve Barış Pınarı bölgelerinde saldırı girişiminde bulunan 4 PKK/YPG’li terörist etkisiz hale getirildi.