“Gürz-6” operasyonunda 3 terörist etkisiz hale getirildi

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı ile TEM Daire Başkanlığı koordinesinde, Asayiş Kolordu Komutanlığı sevk ve idaresinde, Hakkari İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan istihbari çalışmalar neticesinde “Gürz-6” operasyonu düzenlendiğini bildirdi.

Atak Taarruz Kolu Helikopterleri ile J-SİHA desteğinde Hakkari’nin Kavaklı ilçesi kırsalında, Jandarma Özel Harekat (JÖH) Timlerinin katılımı ile yapılan operasyonda çıkan silahlı çatışmada 1’i ölü olarak 2’sinin ise teslim olarak sağlanarak toplam 3 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirten Bakan Yerlikaya, şunları ifade etti:

“Bugü n Ankara Jandarma Harekat Merkezi’nden Jandarma Genel Komutanımız, generallerimiz, subay ve astsubaylarımızla birlikte ‘Gürz-6’ operasyonunu an be an takip ettik ve yönettik. Ölü ele geçirilen terörist Devletimize meydan okumaya, kahraman Jandarmamıza mukavemet etmeye devam ediyordu. Hak ettiği sonu buldu. Beyaz bayrak sallayan iki kadın terörist ise sağ olarak teslim alındı.”

Bakan Yerlikaya, İçişleri Bakanlığı Terör Arananlar Listesinde Turuncu kategoride yer aldığı tespit edilen Armanç Devrim kod adlı Hacer Tekin’in ölü olarak etkisiz hale getirildiğini aktararak, şunları kaydetti:

“İçişleri Bakanlığı Terör Arananlar Listesinde Gri kategoride yer aldığı tespit edilen Zin kod adlı Aysel İnce teslim olması sağlanarak etkisiz hale getirildi. Sözde Van Eyaleti YJA-STAR sorumlusu olarak faaliyet yürüten Adile Zagros Hebun kod adlı Hebun Hevi’nin de teslim olması sağlanarak etkisiz hale getirildi.”

Teröristlerin talimatlarını verdiği ve bizzat katıldığı 15 eylemde 30 güvenlik görevlisi ile 4 vatandaşın şehit edildiği, 56 güvenlik görevlisi ve 4 vatandaşın yaralandığının tespit edildiğini belirten Yerlikaya, “Operasyonu gerçekleştiren kahraman jandarmamızı tebrik ediyorum.  Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar durmayacağız, duraksamayacağız.” dedi.

Hibya Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Şanlıurfa’da Yol Çizgi Ve Yaya Geçidi Çalışmaları Aralıksız Devam Ediyor

 Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, şehirde araç ve yol güvenliğini artırmak amacıyla yol çizgi çalışmalarını kesintisiz bir şekilde sürdürüyor.

Okul saldırılarıyla ilgili 83 kişi hakkında gözaltı kararı

Emniyet Genel Müdürlüğü, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ta meydana gelen okul saldırılarına ilişkin yürütülen çalışmalar kapsamında 83 kişi hakkında gözaltı kararı verildiğini açıkladı.

Trendyol 1. Lig’de 21. haftanın maç programı

Trendyol 1. Lig’in 21. hafta müsabaka programı açıklandı.

Haliliyee’de

Haliliye Belediyesi, ilçe genelinde sürdürdüğü üstyapı çalışmaları kapsamında yolları daha güvenli ve modern hale getirmeye devam ediyor.