Urfa tarihe ışık tutmaya devam ediyor: Karahantepe’de neolitik döneme ışık tutacak keşif

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Şanlıurfa Karahantepe’deki bir kulübenin tabanında koşar halde betimlenen yaban eşeği figürüne ulaşıldığını duyurdu.

Bakan Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Neolitik Çağ’ın en önemli yerleşim yerlerinden biri olarak tarihin derinliklerine ışık tutan Karahantepe’de yeni keşif. Taş Tepeler Projemiz dünya tarihine ışık tutmaya devam ediyor. Karahantepe’deki bir kulübenin tabanında koşar halde betimlenen yaban eşeği figürüne ulaşıldı. Şanlıurfamızda ilk kez gerçekleştirilecek olan Dünya Neolitik Kongresi öncesinde ulaşılan eser, nadir örneklerden biri olarak döneminin sanat anlayışını yansıtıyor. Bu eşsiz eseri gün ışığına kavuşturan Kazılar ve Araştırmalar Dairesi Başkanlığı ekiplerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nden Devleşti ‘de Asfalt Çalışması

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Haliliye ilçesine bağlı Devteyşti Mahallesi’nde bulunan 9635. Cadde’de asfaltlama çalışmalarına başladı.

Nihat Çiftçi’den Ahmet Yetimoğlu’na Tebrik Mesajı

Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa 3. Olağan Kongresi’nde güven tazeleyerek yeniden il başkanlığına seçilen Ahmet Yetimoğlu’nu tebrik etti.

DEDAŞ’tan Urfa’daki kesinti açıklaması: Ödenmeyen borçlarmış

Dicle Elektrik, Şanlıurfa ve ilçelerinde yaşanan elektrik kesintilerinin nedenini kamuoyuyla paylaştı.

İçişleri Bakanlığı: 30 ilde DEAŞ operasyonunda 119 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ile Cumhuriyet Başsavcılıkları koordinesinde DEAŞ terör örgütüne yönelik 30 ilde düzenlenen operasyonlarda 119 şüphelinin yakalandığını açıkladı.