Şanlıurfa’daki Tarım Arazilerinin TOKİ Tarafından Satışa Çıkarıldığı İddiaları TBMM Gündeminde

Milletvekili Ayan, 27 Eylül 2024 tarihinde TBMM Başkanlığı’na sunduğu soru önergesinde, Şanlıurfa’da tarım arazisi ve mera niteliğindeki arazilerin TOKİ tarafından imara açılarak ticari amaçlarla ihale ve satışa çıkarıldığına yönelik iddiaları dile getirdi. Özellikle Eyyübiye, Haliliye, Karaköprü ve Viranşehir ilçelerinde 13 muhtelif arsanın 3 Ekim 2024 tarihinde açık artırma yoluyla satışa çıkarılacağına dair billboardlarda yer alan duyuruların halk arasında endişe yarattığını belirtti.

Ayan, TOKİ tarafından satışa çıkarılacağı duyurulan arazilerin mevcut kullanım amaçları ve lokasyonları hakkında kamuoyuna net bir bilgi verilmediğine dikkat çekti. Bu durumun, kamu kurumlarından beklenen şeffaflık ilkesine aykırı olduğunu vurgulayan Ayan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na şu soruları yöneltti:

1. TOKİ’nin satış ilanı doğru mu?
Eyyübiye, Haliliye, Karaköprü ve Viranşehir ilçelerinde 13 muhtelif arsanın satışına dair billboardlarda yer alan ilanlar doğru mudur?

2. Satışa çıkarılacak arazilerin detayları nedir?
Bu arsalar nerede, hangi büyüklükte ve ne amaçla kullanılmaktadır?

3. İlanlar neden TOKİ’nin resmi sitesinde yok?
Billboardlarda yer alan bu ilanların TOKİ’nin resmi sitesinde yayınlanmamasının sebebi nedir?

4. İhale ve satış prosedürleri mevzuata uygun mu?
Satışa çıkarılan arsalarla ilgili ihale ve satış prosedürleri yasalara uygun bir şekilde mi yürütülmektedir?

5. Kamusal yarar ne?
Şanlıurfa gibi kamusal hizmetlerin yetersiz kaldığı bir şehirde, hazine arazilerinin satılmasının kamusal yararı nedir?

6. Çarpık kentleşme iddiaları doğru mu?
Deprem ve sel gibi doğal afetlerle sarsılan Şanlıurfa’da güvenli ve planlı yapıların yapılması gerekirken, TOKİ eliyle çarpık kentleşmeye neden olunduğu iddiaları doğru mudur?

7. Mera ve otlak arazileri imara mı açılacak?
TOKİ’nin mera ve otlak niteliğindeki arazileri devralarak imara açacağı iddiaları doğru mudur? İlanda bahsi geçen arsalar daha önce hangi amaçla kullanılmaktaydı?

Milletvekili Ayan’ın bu soruları, Şanlıurfa’da tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlayan vatandaşlar arasında büyük yankı uyandırdı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un konuya dair vereceği yanıtlar, Şanlıurfa halkı tarafından merakla bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Vali Şıldak, şehit ailelerini ziyaret etti

Vali Hasan Şıldak, Eşi Fatma Nur Şıldak ile beraber Şehit Ahmet İlyasoğlu’nun ailesini ziyaret ederek Şehit Menduh Çelik’in vefat eden annesinin taziyesine katıldı.

Şanlıurfa-Mardin Yolunda Maddi Hasarlı Trafik Kazası

ŞANLIURFA, (RHA)- Şanlıurfa-Mardin kara yolunda meydana gelen trafik kazasında araçlarda maddi hasar oluştu.

İsrail’in saldırılarında 30 kişi hayatını kaybetti

İsrail’in gün içerisinde Gazze’nin çeşitli kentlerine düzenlediği saldırılarda 30 kişi hayatını kaybetti.

Karaköprü Belediyesi Halk Buluşmalarıyla Vatandaşın Yanında

Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, vatandaşlarla doğrudan iletişim kurarak talep ve önerileri yerinde dinlemek amacıyla düzenlenen Halk Buluşmaları kapsamında Atakent Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi