Vali Şıldak, Zeytin Hasadına Katıldı

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Karaköprü ilçesine bağlı Akpınar Mahallesi’nde üretici ile birlikte zeytin hasadına katıldı. Vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği buluşmada Vali Şıldak, il genelinde artan ürün çeşitliliği ile birlikte tarımda çok önemli gelişmeler yaşandığını söyledi. Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aksoy, Orman Bölge Müdürü Mehmet Zeki Bayıcı, Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü İbrahim Halil Çetiner, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyuoğlu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Doğan Yetim ve AK Parti İl Başkanı Mehmet İlhami Günbegi’nin de eşlik ettiği üretici buluşmasında tarımsal üretimin Şanlıurfa’ya çok yakıştığını ifade eden Vali Şıldak, “Şanlıurfa topraklarının bereketi insanımızın yüzüne yansıyor. Bizler de üreten bir Şanlıurfa için her zaman desteklerimizi sürdüreceğiz” dedi.

                                        Şanlıurfa’da 3 Milyon Adet Zeytin Ağacı Bulunuyor

Vali Şıldak, yaptığı değerlendirmede “Karaköprü ilçesine bağlı Akpınar Mahallesi’nde vatandaşlarımız ve üreticilerimiz ile birlikte zeytin hasadına katıldık. Zeytin bu toprakların en kadim bitkilerinden, en kadim ağaçlarından biri. Kökleri ile adeta tarihe kök salan zeytin, ağaç bakımından son yıllarda devletimizin katkılarıyla ve Tarım Bakanlığımızın teşvikleri ile 3 milyona yaklaşmış durumda. Bunun 2 buçuk milyonu direkt üretim sağlayan ağaçlar. Yine bununla birlikte 15 bin hektarlık alanda zeytin üretimi yapılıyor. Bugünlerde zeytin hasadının tam vakti ve bizler de tarlada üreticilerimizle bir araya gelerek bu berekete şahitlik yapıyoruz. Zeytin üretiminin giderek artmasına yönelik kurumlarımız son derece verimli çalışmalar gerçekleştiriyorlar. Bu anlamda tarımda Şanlıurfa’nın bir özelliğine de işaret etmek isterim; ürün çeşitliliği son derece geniş bir yelpazeye sahip. Son yıllarda farklı ürün çeşitleri de bu alana eklenince verimi destekleyen çok güzel bir hamle oluşuyor. Bizler de her daim üreticilerimizin yanında olarak gelişmeleri takip ediyor ve onlara her konuda destek olmaya devam ediyoruz. Tüm bu duygularla Halfeti, Bozova, Birecik ve Hilvan olmak üzere ilimizin diğer bölgelerinde de zeytin üretimi yapan bütün üreticilerimize bol, bereketli bir sezon diliyorum” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Eşbaşkan Kahraman Kitap Fuarı’nı ziyaret etti

Ceylanpınar Belediye Eşbaşkanı Uğur Kahraman, Ceylanpınar Belediyesi’nin daveti üzerine, EKİN BASIN YAYIN tarafından açılan Kitap Fuarı’nı ziyaret etti.

ÖSYM’nin bilişim altyapısında bakım çalışması yapılacak

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 5 Ağustos tarihinde saat 00.30’dan saat 08.00’e kadar bilişim altyapısında bakım çalışması yapılacağını duyurdu.

MEB, 81 ilde “Tabiat ve Yaşanabilir Çevre” bilgi yarışması düzenleyecek

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Türkiye’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek COP31 hazırlıkları kapsamında ortaöğretim öğrencilerine yönelik “Tabiat ve Yaşanabilir Çevre” Bilgi Yarışması düzenleneceğini duyurdu.

Şanlıurfa -Gaziantep karayolunda zincirleme kaza:1 ölü,4 yaralı

Şanlıurfa’da meydana gelen zincirleme trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti.4 kişi ise yaralandı.