Haliliye Belediyesinde Kadınlar İçin Kurs Dönemi Başladı

  Haliliye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, hizmete sunduğu merkezler ile kadınlara yönelik pozitif ayrıcalıklarını sürdürüyor.

 Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın talimatı ile hayatın her alanında kadınların yanında olan Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, bünyesindeki Milletevlerinde meslek edindirme ve hobi kurslarını hizmete sunuyor. Ahmet Yesevi, Süleymaniye ve Sırrın Milletevinde kadınların yoğun ilgi gösterdiği kurslar, aile ekonomisine katkı sunmak isteyen ve üreten kursiyerler ile doluyor. Kadınlar için el sanatları, dikiş nakış ve kuaför kurslarında usta öğreticiler tarafından teorik ve uygulamalı eğitim veriliyor. Sırrın Milletevinde başlayan yeni dönem ile 7’den 70’de birçok vatandaş, dikiş nakış ve kuaför kursunda eğitim alıyor. Dikiş nakış kursunda ev tekstil ihtiyaçlarını üreten kadınlar, “Herkes kendine, çocuğuna, bütçesine göre bir şeyler alıp, dikmeye çalışıyor” diyerek, şu sözlerle memnuniyetlerini dile getirdi: “Pijama yapıyoruz, kazak yapıyoruz. Güzel vakit geçiriyoruz burada. Bir şeyler öğreniyoruz. Belediyemizin bize sunduğu hizmetlerden faydalanmaya çalışıyoruz. Ev hanımlarına çok güzel bir katkısı oluyor. Memnunuz, sağ olsunlar.”

 Kuaför kursunda ise meslek öğrenmek ve işyeri açmak için eğitim aldıklarını ifade eden genç kursiyerler, “Buraya ileride bayan kuaförü olmak için geldim. Zamanımız çok iyi geçiyor, hiç boş vaktimiz yok. Gelenlere bütün işlemleri yapıyoruz” diyerek, sunulan imkanlardan ötürü Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’a teşekkürlerini iletti.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Dilan Kunt Ayan: “GAP Vadisi’ndeki Yangın İhmal İddialarını Gündeme Taşıdı”

ŞANLIURFA (RHA) – DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Dilan Kunt Ayan, Karaköprü GAP Vadisi’nde geçtiğimiz günlerde meydana gelen orman yangınının ardından yaptığı açıklamada, bölgedeki güvenlik eksiklikleri ve olası yangın risklerine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Sayıştay’a 5 üye seçildi

ANKARA – Meclis Genel Kurulunda, Eşref Edip Çiçekli, Necati Küçükaydın, Coşkun Çekiciler, İsmail Çobanoğlu ve Adnan Güran, Sayıştay üyeliğine seçildi.

Başkan Özyavuz ‘un makam kapıları ilk günkü gibi sonuna kadar açık

31 Mart yerel seçimlerinde Cumhur İttifakının adayı olarak, yeniden Harran Belediye Başkanlığına seçilen Mahmut Özyavuz, vatandaşlarla bir bir görüşerek, hizmette kaldığı yerden devam ediyor.

Ons altında yeni yükseliş trendi için erken

İstanbul, 22 Temmuz (Hibya) – Trive Yatırım, ons altında yukarı yönlü hareketler görülmesine rağmen yeni bir yükseliş trendinin başladığını söylemek için erken olduğunu, fiyatlamalarda ABD-İran gerilimi ile tahvil faizlerinin seyrinin belirleyici olmayı sürdürdüğünü bildirdi.