İsrail, çekilme tarihine meydan okuyarak Güney Lübnan’da bazı birliklerini tutuyor

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Pazartesi gü nü, “sakinlerimizi savunmaya devam edebilmek ve acil bir tehdit olmadığından emin olmak için” Lübnan’daki karakollarda kalmaya devam edeceklerini söyledi

İsrail ve Hizbullah, Kasım ayında, kısmen ABD tarafından aracılık edilen bir ateşkesle bir yıllık savaşı sonlandırdı. İsrail’in çekilmesi için başlangıçta Ocak ayı olarak belirlenen son tarih, İsrail’in talebi üzerine 18 Şubat’a uzatılmıştı.

Ekim 2023’te Hizbullah’ın Hamas’la dayanışma içinde İsrail’e saldırmasının ardından ülkenin kuzeyindeki yaklaşık 60 bin İsrailli evlerinden zorla çıkarıldı. Bunlardan çok azı roket ateşiyle harap olan sınır kasabalarına geri döndü. Bir yıl süren düşük seviyeli çatışma, geçen sonbaharda bir milyondan fazla Lübnanlı sivilin evlerinden yerinden edildiği İsrail işgali ve bombalama kampanyasıyla doruğa ulaştı.

Hibya Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Aziz Yıldırım’ın Listesi Açıklandı: En Çok Konuşulan İsim Dışarıda Kaldı

Fenerbahçe başkan adayı Aziz Yıldırım, merakla beklenen yönetim kurulu listesini kamuoyuna açıkladı.

İsrail ordusundan İran devlet televizyonuna saldırı

İsrail ordusu İran devlet televizyonuna saldırı düzenledi.

Suruç’ta Feci Kaza: Tır ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı, 2 Kişi Hayatını Kaybetti

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde tır ile hafif ticari aracın kafa kafaya çarpışması sonucu meydana gelen feci kazada 2 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi ağır yaralandı.

Şanlıurfa’da 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 104’üncü Yıl Dönümünde Şehitlikte Tören

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, il protokolüyle birlikte 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 104’üncü yıl dönümü dolayısıyla Osmanbey Şehitliği’nde düzenlenen çelenk sunma törenine katıldı.