Şanlıurfa Demokrat Parti İl Teşkilatı’ndan CHP İl Başkanlığına Destek Ziyareti

Şanlıurfa Demokrat Parti İl Başkanı Mustafa Polat ve il teşkilatı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şanlıurfa İl Başkanı Ferhat Karadağ ve CHP il örgütünü ziyaret etti. Ziyaretin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik yapılan hukuki işlemler ve bunun Türkiye’deki demokratik değerlere etkisi nedeniyle gerçekleştirildiği belirtildi.

Demokrat Parti İl Başkanı Mustafa Polat, yaptığı açıklamada, yaşanan sürecin yalnızca Ekrem İmamoğlu’nu değil, Türkiye’nin demokratik kazanımlarını da tehdit ettiğini vurguladı. Polat, “Bugün milletimizin ve demokrasinin temel değerlerine yönelik bir saldırıyla karşı karşıyayız. Yapılan hukuksuz işlemler sadece bir şahsı hedef almakla kalmayıp ülkemizin demokratik kazanımlarını da ortadan kaldırmayı amaçlamaktadır,” dedi.

Mustafa Polat, demokrasinin temelinde özgür birey ve aktif vatandaş anlayışının yattığını belirterek şunları söyledi:
“Demokrasinin motoru özgür birey ve aktif vatandaş anlayışıdır. Bireyin özgürlüğü, toplumun temel yapı taşı olan insanın yaşam alanını toplumsal ve siyasal müdahalelerden bağımsız kılarken, aktif vatandaşlık ise bireysel olanla toplumsal olan arasında bir bağlantı noktası teşkil eder.”

Polat, demokrasilerde farklılıkların ve vatandaşlık bilincinin önemine dikkat çekerek şunları kaydetti:
“Demokrasilerde insanların kültürel, ırksal, dilsel ve ekonomik farklılıklarına saygı gösterilmesi esastır. Vatandaşlık, diğer vatandaşların özgürlüğünü tanıma bilincidir. Bu çerçevede genel ve eşit oy hakkı, özgür ve adil seçimler ile temel hak ve özgürlüklerin anayasal güvencesi demokrasinin temel unsurlarıdır.”

Polat, iktidarın hiçbir kişi veya grubun tekelinde olamayacağını ve güçler ayrılığı ilkesinin demokrasinin temel dayanağı olduğunu vurgulayarak şöyle devam etti:
“Demokrasilerde iktidar tekelleştirilemez. Yasama, yürütme ve yargı işlevlerinin ayrıştığı kuvvetler ayrılığı prensibi, düzenli aralıklarla yapılan seçimler ve sivil toplum örgütleri gibi kurumlar, gücün tekelleşmesini önler.”

Mustafa Polat, demokrasiye sahip çıkmanın önemine dikkat çekerek şu çağrıda bulundu:
“Bugün susarsak, yarın hepimizin sesi kesilecektir. Eğer bu hukuksuzluğa boyun eğersek, sadece Sayın İmamoğlu değil, Türkiye’de hukukun üstünlüğüne inanan herkes kaybedecektir. Demokrasi, bireysel hakların ve özgürlüklerin anayasal güvence altına alındığı bir sistemdir. Demokrasi herkese lazımdır.”

Polat, açıklamasını, “Millet olarak demokrasinin kıymetini bilmek ve ortak paydamız olarak görmek zorundayız,” sözleriyle tamamladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

HÜDA PAR Lideri Yapıcıoğlu: Zulme karşı kıyamda olmaya devam edeceğiz!

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Diyarbakır’da on binlerin katıldığı devasa yürüyüşte gerçekleştirdiği konuşmada, “Bir gün mutlaka bu zulüm bitecek ama bizim nerede durduğumuz hep hatırlanacak. Zulme karşı kıyamda olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Van BBSK Kadın Futbol Takımı, yeni sezon antrenmanlarını tamamladı

Van Büyükşehir Belediye Spor Kulübü Kadın Futbol Takımı, 2025 sezonunun ilk maçında 15 Şubat Cumartesi günü 1967 Ercişspor ile karşılaşacak.

Şanlıurfa’da 40 Milyon Bandrolsüz Makaron Ele Geçirildi

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde düzenlenen operasyonda 40 milyon adet bandrolsüz boş makaron ele geçirildi.

Şanlıurfa’da Turizm Polisi Göreve Başladı

İçişleri Bakanlığının onayıyla kurulan Turizm Polisi Birimi, Şanlıurfa’da göreve başladı.