İnfo Yatırım: FED kararı ardından ons altında yukarı yönlü sert hareketlenmeler yaşandı

İnfo Yatırım’ın raporunda, haftanın en önemli ekonomik gelişmelerinden bir olan FED faiz kararının dü n açıkladığı anımsatılırken, kararın beklentilere paralel geldiği ve banka faiz oranlarında değişikliğe gidilmediği vurgulandı.

Raporda ayırca şu bilgiler verildi:

“Ardından yapılan basın toplantısında FED Başkanı Powell; para politikasında ayarlama yapmak için bankanın aceleci davranmayacağını belirtirken, gümrük vergisi tarifelerinin ise küresel belirsizliği artırdığını dile getirdi. Bununla birlikte Powell; gümrük tarifelerinin enflasyon ve büyüme üzerinde etkisinin geçici olacağını ve bunların enflasyon üzerindeki etkisi karşısında sert adımlar atılmasını gerek görmediğini belirtti. Karar ardından ons altında yukarı yönlü sert hareketlenmeler yaşandı. Bu hareketlenmeler ile ons altın, yeni günde tarihi rekor seviyelerini güncelledi. Yeni günde ilk olarak 15:30’da ABD’den gelecek olan işsizlik haklarından yararlanma başvuruları ve Philadelphia Fed İmalat End. Ekonomik verileri izlenecek. 17:00’da ise yeni konut satışları verisi açıklanacak. Veriler ile fiyatlamalarda volatilite artacaktır. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 3060 ve 3070  seviyeleri psikolojik direnç noktaları olarak; 3025 – 3005 – 2985 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.”

Hibya Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

ABD’li Gençlerin Tercihi Hamas: Z Kuşağı İsrail’i Desteklemiyor

Amerika Birleşik Devletleri’nde yapılan Harvard-Harris anketi, Z kuşağının Ortadoğu’ya bakışında çarpıcı bir tablo ortaya koydu. Ankete göre, gençlerin yüzde 60’tan fazlası İsrail yerine Hamas’ı destekliyor.

Babacan, Kars ve Ardahan’da üreticilerle buluştu

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Kars ve Ardahan’da gerçekleştirdiği ziyaretlerde üreticilerle bir araya gelerek bölgedeki sorun ve talepleri dinledi.

Bağcılar Belediyesi’nden Anlamlı Mesaj: Kahraman Yaşıyor!

Bağcılar Belediyesi, FETÖ’nün elebaşı Fetullah Gülen’in ölüm haberi sonrası 15 Temmuz kahramanı Şehit Ömer Halisdemir’in hatırasını onurlandıran anlamlı bir adım attı.

Diyarbakır’da Kürtçe kısa metraj filmi “Diji Jıbirkırınê” seyirciyle buluştu

Diyarbakır, 18 Ocak (Hibya) Diyarbakır Sezai Karakoç Kongre ve Kültür Merkezi’nde, Mordem Sanat öncülüğünde ve birçok kurumun iş birliğiyle hazırlanan Kürtçe kısa metraj film “Diji Jıbirkırınê” izleyiciyle buluştu.