Sırrı Süreyya Önder’in uyutulma süresi 5 gün uzatıldı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) İmralı Heyeti üyesi ve Meclis Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder’i ziyaret etti. Hastanede DEM Partisi Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları, Tuncer Bakırhan ve Önder’i ameliyat eden doktorla bir araya gelen Kılıçdaroğlu,  Önder’in durumu hakkında bilgi alarak geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

‘SÜRECE YAKILAŞIM ÖNEMLİ’

Önder ile hastalanmadan birkaç gün önce telefonda görüştüklerini belirten Kılıçdaroğlu, “Dualarımız Sırrı Süreyya Önder ile. Bazı esprileri çok güzeldi hepimizi çok güldürüyor çok iyi bir insan ve iyi bir siyasetçi. Hakkında çok güzel haberler almayı umuyoruz” ifadelerini kullandı. 

Görüşmede, Önder’in durumu sorulduktan sonra süreç ele alındı. Bakırhan sürece dikkat çekerek, “Çok önemli bir süreç var. Sayın Abdullah Öcalan’ın çağrısı tüm ezilen halklara, kadınlara, işçilere ve tüm halklaradır. Tüm siyasi partilerin sürece destek vermesi ve sürece katılması gerekiyor. Onun gibi insanlar bu süreç için çok önemli. Bu süreç sadece DEM Parti ile AKP arasında değil. Eğer öyleyse başarılı olmaz. Tüm partilerin ve örgütlerin de sürece katılması gerekiyor bu anlamda sürece yaklaşımınız önemli” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu da sürecin önemine vurgu yaparak, DEM Parti’nin iyi çalıştığını ve önemli rol oynadığını söyledi. Kılıçdaroğlu, sürecin Türkiye açısından çok önemli olduğunu, Türkiye’nin de çözüme ihtiyacı olduğunu söyledi.

‘HERKES ROL ALMALI’

Özgür Kadın Hareketi (TJA) üyesi Sabahat Tuncel de süreçte herkesin rol alması gerektiğini vurgulayarak, “Türkiye ve Ortadoğu’daki durumu izliyorum diyorsunuz. Ama bu süreç için izlemek değil, rol almak gerekiyor. İnfaz Yasası değişmeli ve siyasi tutuklular ve hasta tutuklular serbest bırakılmalı. Daha önce buna benzer bir süreç yaşandı biz tutuklandık ve arkadaşlarımız hala cezaevinde. Bu nedenler yasal düzenleme önemli. Bu sizlerin de sürece katılm sağlamsı önemli” dedi.

‘ÖNDERİN İYİ OLMASI HERKESİN TEMMENİSİ’

Görüşmenin ardından hastane önünde kısa bir açıklama yapan Kılıçdaroğlu, Önder’in sağlık durumunun iyi olmasının herkesin temennisi olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, “Onun esprileri her zaman gülümsetirdi. Doktorlardan aldığımız bilgilere göre Önder’in uyutma süresini 5 gün uzatmışlar. Kısa sürede sağlığına kavuşmasını dilerim” diye belirtti.   

MA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Meteorolojiden uyarı: Kar ve fırtına geliyor

Meteoroloji tarafından İstanbul dahil 18 kent için sarı kodlu uyarı yapıldı. Birçok bölgede, karla karışık yağmur, kar ve fırtına bekleniyor.

Halfeti’de Trafik Kazası: 1 ölü

Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, yolun karşısına geçmeye çalışan 72 yaşındaki Yusuf Korkmaz otomobilin çarpması sonucu yaşamını yitirdi.

Harran Üniversitesi’nde Bilim Şenliği ve Gökyüzü Gözlem Etkinliği Düzenlendi

Harran Üniversitesi Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (Çocuk Üniversitesi) ile Haliliye Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) iş birliğinde düzenlenen “Bilim Şenliği ve Gökyüzü Gözlem Etkinliği” öğrenciler ve veliler tarafından büyük ilgi gördü.

Manisa’da tur otobüsü ile çekici çarpıştı: 11 ölü, 27 yaralı

Manisa’nın Akhisar ilçesinde tur otobüsü ile çekicinin karıştığı trafik kazasında 11 kişi hayatını kaybetti, 27 kişi yaralandı.