YENİLEME- TÜİK – Tüketici fiyatları Temmuz’da yüzde 2,06, yıllık enflasyon 33,52

( Ayrıntılarla yenilendi) Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, TÜFE’deki (2003=100) değişim Temmuz’da aylık bazda yüzde 2,06, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 19,08, yıllık bazda yüzde 33,52 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 41,13 arttı.

En yüksek ağırlığa sahip 3 ana harcama grubunun yıllık değişimleri; gıda ve alkolsüz içeceklerde yüzde 27,95, ulaştırmada yüzde 26,57 ve konutta yüzde 62,01 arttı. İlgili ana grupların yıllık değişime olan etkileri ise gıda ve alkolsüz içeceklerde yüzde 6,94, ulaştırmada yüzde 4,35 ve konutta yüzde 9,03 oldu.

En yüksek ağırlığa sahip 3 ana harcama grubunun aylık değişimleri; gıda ve alkolsüz içeceklerde yüzde 0,07, ulaştırmada yüzde 2,89 ve konutta yüzde 5,78 arttı. İlgili ana grupların aylık değişime olan etkileri ise gıda ve alkolsüz içeceklerde yüzde 0,02, ulaştırmada yüzde 0,45 ve konutta yüzde 0,95 oldu.

Endekste kapsanan 143 temel başlıktan (Amaca Göre Bireysel Tüketim Sınıflaması-COICOP 5’li Düzey) Temmuz ayı itibarıyla, 18 temel başlığın endeksinde düşüş gerçekleşirken, 5 temel başlığın endeksinde değişim olmadı. 120 temel başlığın endeksinde ise artış gerçekleşti.

İşlenmemiş gıda ürünleri, enerji, alkollü içkiler ve tütü n ile altın hariç TÜFE’deki değişim,Temmuz’da aylık bazda yüzde 1,82, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 19,40, yıllık bazda yüzde 33,77 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 40,51 arttı.

Hibya Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Altında Fed beklentisi

Fed tutanaklarını bekleyen altın, 4 bin 100 dolarda dengelendi.

Göç olmasaydı Şanlıurfa dev şehir olacaktı!

ŞANLIURFA – TBMM İdare Amiri ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Eyyüpoğlu, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre herkesin memleketinde yaşaması durumunda Şanlıurfa’nın nüfusunun 3 milyon 205 bin 103 olacağını açıkladı.

Katar, Hamas’ı ülkeden kovuyor

ABD’li ve Katarlı kaynaklar CNN’e yaptıkları açıklamada, Katar’ın geçtiğimiz haftalarda ABD’nin talebi üzerine Hamas’ı ülkesinden kovmayı kabul ettiğini ve üst düzey liderleri Katar’ın başkenti Doha’da ikamet eden militan grubun İsrail-Hamas savaşında ateşkes ve rehinelerin serbest bırakılması anlaşmasını kabul etmesi için aylardır süren başarısız girişimlerin sona erdiğini söyledi.

Sulama Kanalında Kaybolan Gencin Cansız Bedenine Ulaşıldı

Şanlıurfa’da Devlet Su İşleri’ne (DSİ) ait sulama kanalına serinlemek amacıyla giren 20 yaşındaki Ö.D’nin cansız bedenine iki gün süren çalışmaların ardından ulaşıldı.