Türkiye’ye Yapılan Göç Konusundaki Haksızlığa Türk Milleti Hayır Diyor

Genel Başkanımız Prof. Dr. Ümit Özdağ, açılış töreninin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Ümit Özdağ: “Gaziantep, Adana, Şanlıurfa ve Osmaniye’yi kapsayan gezimizin Şanlıurfa ayağını gerçekleştiriyoruz. İl ve ilçe başkanlıklarımızla birlikte bugün değişik kurum ve kuruluşları ziyaret edeceğiz ve Şanlıurfa’nın yaşadığı en önemli sıkıntının ekonomik sıkıntı olduğu Türkiye’nin olduğu gibi gerçekleştirdiğimiz temaslarla da muhataplarımız tarafından altı çizildi. Ancak hem Gaziantep’in hem Şanlıurfa’nın hem kilisin ortak bir sorunu daha var. Bu da Türkiye’nin büyük bir sorunu ama bu illerimizde özellikle ağır yaşanıyor. O da 2011 sonrasında Suriye’ den Türkiye’ye gerçekleşen göç sonucunda bu ülkenin 13 milyon sığınmacı ve kaçağının önemli bir bölümünün yükünün Türkiye tarafından çekilmesi. Bakın artık Suriye’de savaş bitti. Amerika Birleşik Devletleri 2011 sonrasında Suriye’den kabul etmiş olduğu 6 bin sığınmacıyı ’60 gün içerisinde ülkenize geri dönüyorsunuz’ diye haber yollayarak evlerine, vatanlarına geri dönmeye davet etti. Amerika gibi yüz milyonlarca insanın yaşadığı bir yerde 6 bin kişi kalsa ne olur kalmasa ne olur ama Amerika 6 bin Suriyeliyi geri yollarken Şanlıurfa’da, Gaziantep’te bir mahallede 6 bin tane Suriyeli yaşamaya devam ediyor. Artık bu insanların savaş bittiğine göre vatanlarına geri dönmelerinin zamanı gelmiştir. Gaziantep’in, Şanlıurfa’nın, Kilis’in, Hatay’ın ekonomik sıçrama yapabilmesinin, Türkiye’nin yaşadığı ekonomik buhranı aşabilmesinin bir yolu da budur.

Hepiniz Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Trump’ın Birleşmiş Milletler’de yaptığı konuşmada dünya liderlerine yapmış olduğu çağrıyı duydunuz. Ne dedi? Ülkelerinize yönelik tahrip edici bir göç gerçekleşiyor. Bu göçü durdurmazsanız ülkeleriniz cehenneme dönecek. Ve biz dedi durduruyoruz. Şimdi Amerika Birleşik Devletleri ile ilişkileri iyileştirme çabası içerisinde olan Recep Tayyip Erdoğan’ın Trump’la görüşmesi sırasında Trump’a bu konuda fikrini daha detaylı anlatıp anlatmaması ile ilgili bir soru sorup sormayacağını merakla bekliyoruz. Türkiye’ye yapılan göç konusundaki büyük haksızlığa artık Türk milleti hayır diyor, Zafer Partisi hayır diyor ve Şanlıurfalılar da hayır diyorlar, Gaziantepliler de hayır diyor, Kiliseler, Hataylılar da hayır diyor ve herkesin vatanına barış içerisinde hukuka uygun dönmesinin zamanı gelmiştir diyoruz. Bu konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Safi Arpaguş oldu

Diyanet İşleri Başkanlığı’na İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş’un atanma kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Şanlıurfa’da Uyuşturucu Operasyonu: 41 Gözaltı

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü’nün uyuşturucu ile mücadeleye yönelik gerçekleştirdiği çalışmalar kapsamında düzenlenen eş zamanlı operasyonlar neticesinde 17 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

ŞANLIURFA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN GENÇLİK KURSLARI BAŞLIYOR

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar’ın gençliğe verdiği önemin bir yansıması olarak, Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki gençlik kursları 2025-2026 eğitim öğretim döneminde yeniden kapılarını açıyor. Başkan Gülpınar’ın talimatları doğrultusunda hayata geçirilen bu kapsamlı programla, gençlerin boş vakitlerini verimli ve kaliteli şekilde değerlendirmeleri hedefleniyor.

Vali Şıldak,GAP TAEM Araştırma İstasyonlarında incelemelerde bulundu

Vali Hasan Şıldak, GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü bünyesindeki Talat Demirören Araştırma İstasyonu ile Cemile Adıyaman İstasyonunu ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.