Haliliye Belediyesi’nden Şanlıurfa Mutfağına Yeni Marka: “Asma Ekşisi” Tescillendi

Şanlıurfa’nın köklü gastronomi mirasını geleceğe taşıma vizyonuyla çalışmalarını sürdüren Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, kente özgü lezzetlerin markalaşması yönünde önemli bir adım daha attı. Şanlıurfa mutfağında özel bir yere sahip olan koruk suyu, artık “Asma Ekşisi” adıyla Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenerek resmen marka haline geldi.

Haliliye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü koordinesinde yürütülen titiz çalışmalar sonucunda alınan tescil belgesi, sadece geleneksel bir lezzetin korunmasını değil, aynı zamanda Şanlıurfa gastronomisine katma değer kazandırmayı hedefliyor.

Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

 “Şanlıurfa mutfağı yalnızca lezzetleriyle değil, aynı zamanda sağlık dostu ürünleriyle de ön plana çıkıyor. Bizler de bu zenginliği geleceğe taşımak ve dünya sofralarına sunmak adına ürünlerimizi tescilleyerek koruma altına alıyoruz. Asma Ekşisi, bu vizyonun önemli bir adımıdır.”

Kentte kurulan gastronomi merkezinde menülere dahil edilen “Asma Ekşisi”, üzümün ham halinin sıkılması ve doğal şekerle kaynatılmasıyla elde edilen ferahlatıcı bir içecek olarak dikkat çekiyor. Soğuk olarak tüketilen bu özel içecek, hem iştah açıcı hem de sindirimi kolaylaştırıcı etkileriyle biliniyor.

İçeriğindeki doğal maya sayesinde bağışıklık sistemini destekleyen Asma Ekşisi, aynı zamanda antioksidan özelliğiyle vücuttan toksinlerin atılmasına yardımcı oluyor.

Haliliye Belediyesi, Şanlıurfa mutfağının eşsiz lezzetlerini tanıtma ve dünya markası haline getirme çalışmalarına hız kesmeden devam edecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Başkan Gülpınar’dan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Gülpınar: “Basın, Demokrasinin Vazgeçilmez Gücüdür”

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, basının demokratik toplumların temel taşlarından biri olduğunu belirterek, gazetecilerin halkın doğru bilgiye ulaşması adına büyük bir özveriyle görev yaptığını söyledi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Erhan Berk’ten Gece Denetimi

Şanlıurfa – Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Erhan Berk, gece geç saatlerde Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni ziyaret ederek acil servisler, yoğun bakımlar ve servislerde denetimlerde bulundu.

Ak Başkan Günbegi:Ak partiyi tekrar eski gücüne kavuşturmak için çalışmalarına başladı

Şanlıurfa’da AK Parti İl Başkanı olarak atanan Mehmet İlhami Günbeği, göreve geldikten sonra hızlı bir toparlanma sürecine girdi. Yerel seçimlerde beklenilen başarıyı yakalayamayan partiyi tekrar eski gücüne kavuşturmak için çalışmalara başlayan Günbeği, parti içindeki kırgınlıkları gidermek ve birlik beraberliği sağlamak amacıyla eski dönem il başkanlarını ve parti yönetimini ziyaret ediyor. Bu ziyaretler, parti içindeki dargınlıkların giderilmesi ve teşkilatın tekrar güçlenmesi adına oldukça ö