Haliliye Belediyesi’nden çölyak ve PKU hastalarına yılda 830 bin glütensiz ekmek

ŞANLIURFA – Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Glütensiz Ekmek Üretim Tesisini ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Başkan Canpolat, çölyak ve fenilketonüri (PKU) hastalarına yönelik yılda 830 bin glütensiz ekmek dağıtımı yapıldığını söyledi.

Tesiste incelemelerde bulunan Canpolat, Haliliye Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket ettiğini belirterek, Şanlıurfa genelinde yaşayan tüm çölyak ve PKU hastalarına günlük olarak glütensiz ekmek ulaştırıldığını ifade etti.

Özellikle Ramazan ayında çalışmaların daha yoğun sürdüğünü belirten Canpolat, ekiplerin vatandaşlara iftar öncesinde ekmek ulaştırmak için özveriyle çalıştığını dile getirdi.

Başkan Canpolat, yıllık üretim kapasitesine ilişkin yaptığı açıklamada, yılda ortalama 750 bin adet glütensiz ekmeğin ücretsiz dağıtıldığını, ayrıca yaklaşık 80 bin adet ekmeğin de PKU hastaları için üretildiğini kaydetti.

Tesiste görev yapan personeli tebrik eden Canpolat, “Vatandaşlarımızın sağlığı bizim için her şeyden önemli. Bu anlamlı hizmette emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Tüm hastalarımıza da Allah’tan şifa diliyorum.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Şanlıurfa’da Gülpınar Sesleri Yükseliyor

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi için kamuoyunda AK Parti MKYK Üyesi ve AK Parti Genel Başkan Danışmanı M.Kasım Gülpınar sesi yükselmeye başladı.

Göbeklitepe festivalinde ödüller sahiplerini buldu

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde 24-27 Ekim tarihlerinde gerçekleşen 3. Göbeklitepe Uluslararası Film Festivali sona erdi. Reji Kilisesi’nde gerçekleşen törenle ödüller sahiplerini buldu.

Bayram Dönüşü Yola Çıkacak Sürücülere Kritik Uyarı

Kurban Bayramı tatilinin sona ermesine kısa süre kala, yetkililer dönüş yoluna çıkacak sürücülere trafik kurallarına uyulması yönünde çağrıda bulundu.

Ticaret Bakanlığı’ndan Motorlu Kara Taşıtları Ticaretine Yönelik Yönetmelik Değişikliği

Ticaret Bakanlığı, Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik’te kapsamlı değişiklikler yaptı. 29 Nisan 2026 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan düzenleme ile “yetki belgesi”, “tadil”, “yenileme” ve eğitim şartlarına ilişkin önemli güncellemeler yürürlüğe girdi.