Şanlıurfa Yine Sular Altında: Felaket Önlenebilir miydi?

ŞANLIURFA,( RHA)– Şanlıurfa, üç yıl önce yaşanan sel felaketinin ardından benzer bir felaketle sarsıldı. Kent genelinde aşırı yağış nedeniyle bazı mahalleler ve sokaklar sular altında kaldı.

Altyapı eksikliği ve plansız kentleşmenin felaketin etkilerini artırdığı belirtildi.
Şanlıurfa milletvekili Dilan Kunt Ayan, olayın “doğal afet” olarak nitelendirilemeyeceğini vurgulayarak, “Yanlış politikalar, denetimsizlik ve çarpık kentleşmenin sonucu bu felaketler. Üç yıl önceki acıdan ders alınmadı” dedi.

Yetkililer, tahliye ve kurtarma çalışmalarının sürdüğünü açıkladı. Vatandaşlar, zarar gören evler ve iş yerleri için acil yardım talep ederken, kalıcı ve bilimsel çözümler beklediklerini ifade etti.

Uzmanlar, dere yataklarının ıslah edilmesi, yağmur suyu drenaj sistemlerinin güçlendirilmesi ve riskli alanlarda yapılaşmanın önlenmesi gerektiğini belirtiyor. Aksi takdirde benzer felaketlerin tekrar yaşanma riski yüksek.
Ayan, sorumluların hesap vermesi gerektiğini vurgulayarak, “Felaketler Urfa’nın kaderi değildir. Göz göre göre gelen bir yıkımdır. Halkın yaşam hakkı korunmalıdır” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Beyazgül:”Buğdayın atası Şanlıurfa’dır”

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından “Tarihin Sıfır Noktası” olarak bilinen Göbeklitepe’de buğdayla hazırlanan yemeklerin sunumunun yapıldığı “Buğday Şenliği” düzenlendi.

Şanlıurfa’da silahlı saldırı 1 ağır yaralı

Şanlıurfa’nın Eyyubiye ilçesinde silahlı saldırıya uğrayan kişi ağır yaralandı.

e-YDS sınavının giriş belgeleri erişime açıldı

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 7 Eylül’de uygulanacak olan Elektronik Yabancı Dil Sınavı’na (e-YDS 2024/10 İngilizce) başvuran adayların giriş belgelerinin erişime açıldığını duyurdu.

21. Devlet Fotoğraf Yarışması başlıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen 21. Devlet Fotoğraf Yarışması için başvuruların 1 Ekim’de başlayacağı açıklandı.