Suruç’ta Staj Yapmıştı, Aralık Kaymakamı Oldu

ŞANLIURFA ( RHA) – Kaymakam adaylığı döneminde Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde kaymakam refikliği yapan Sançar Batuhan Kurdu, 2026 yılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Iğdır’ın Aralık ilçesine kaymakam olarak atandı.
2020 yılında Hatay Kaymakam Adayı olarak meslek hayatına başlayan Sançar Batuhan Kurdu, adaylık sürecinde Kilis, Aydın, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesi ve Bursa’nın Mudanya ilçesinde staj görevlerinde bulundu. Kurdu, 2021 yılında Suruç’ta dönemin başarılı Kaymakamı Kenan Aktaş’ın görev yaptığı süre zarfinda yaklaşık bir ay süreyle ilçede kaymakam refikliği yaptı.
Görev süresi boyunca kamu kurumlarında incelemelerde bulunan ve vatandaşlarla bir araya gelen Kurdu, samimi yaklaşımı ve mütevazı kişiliğiyle Suruç’ta takdir topladı.
Staj döneminin ardından Kırıkkale’nin Balışeyh ilçesinde Kaymakam Vekilliği görevini yürüten Kurdu, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Hatay’ın İskenderun ilçesinde Koordinatör Kaymakam olarak görev aldı.
Başarılı çalışmalarının ardından 2024 yılında Mersin’in Aydıncık ilçesine, 2025 yılında ise Adana’nın Aladağ ilçesine kaymakam olarak atanan Kurdu, son yayımlanan 2026 yılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Iğdır’ın Aralık ilçesinin yeni kaymakamı oldu.

Sançar Batuhan Kurdu Kimdir?

Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde doğan Sançar Batuhan Kurdu, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu. Ayrıca İspanya’daki Madrid Complutense Üniversitesi’nde kamu yönetimi alanında yurt dışı staj programına katıldı.
Suruç’ta görev yaptığı dönemde bıraktığı olumlu izlenimle hatırlanan Sançar Batuhan Kurdu’nun, Aralık Kaymakamlığı görevinde de başarılı çalışmalara imza atması bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

332 savcı ve hakimin görev yeri değiştirildi

HSK, adli ve idari yargıda 332 savcı ve hakimin atamasının yapıldığını duyurdu.

Haliliye Belediyesi İle Daha Hijyenik Ve Sağlıklı Bir Çevre Sunuluyor

 Haliliye Belediyesi, vatandaşlara daha hijyenik ve sağlıklı bir çevre sunabilmek adına çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Polis Minik Efe’yi, Heimlich Manevrasıyla Hayata Döndürdü

Akçakale Yolu Uygulama Noktası’nda Görevli Trafik Ekiplerinden Hayat Kurtaran Müdahale…

CHP Genel Başkanı Özel: FETÖ vari kumpaslarla iş görenler, FETÖ vari sonu görürler

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Silivri Cezaevi’nde Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer’i ziyaret etti.