Şanlıurfa’da Sağlık Personeline Yumruklu Saldırı İddiası

Edinilen bilgilere göre, hastanede görevini sürdüren sağlık çalışanı ile hasta yakını arasında henüz bilinmeyen bir nedenle tartışma yaşandı. Tartışmanın büyümesi üzerine sağlık personelinin fiziksel saldırıya uğradığı öne sürüldü. İhbar üzerine hastane güvenlik görevlileri ve polis ekipleri olayla ilgili çalışma başlattı.

Saldırının ardından sağlık çalışanları, meslektaşlarına destek verirken, sağlıkta şiddete karşı sert tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

” Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli sağlık çalışanı arkadaşımız bugün bir cani tarafından saldırıya uğramıştır. Sağlıkta şiddet bir insanlık suçudur. Sorumluların en ağır cezayı alması için sürecin takipçisi olacağız.”
Olayla ilgili adli sürecin başlatıldığı öğrenilirken, saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen kişi hakkında gerekli işlemlerin sürdüğü bildirildi.

Sağlık çalışanları, görevlerini can güvenliği endişesi yaşamadan yerine getirmek istediklerini belirterek, sağlıkta şiddetin önlenmesine yönelik caydırıcı yaptırımların artırılması çağrısında bulundu.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

RHA Ajans

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Başkan Gülpınar’dan Birecik ilçesine önemli ziyaretler

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, Birecik ilçesini ziyaret ederek sanayi sektörü, esnaf ve yerel yönetimlerle çeşitli temaslarda bulundu.

Malatya’da 4.8 büyüklüğünde deprem: Urfa’da da hissedildi

Malatya’da 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Şanlıurfa’da ve birçok kentte hissedildi.

Başkan İnan’dan Bayramlaşma Programına Katılanlara Teşekkür

Viranşehir Belediyesi Eş Başkanı Serhat Dicle İnan, Kurban Bayramı dolayısıyla ilçe binası ve Viranşehir Kültür Merkezi’nde düzenlenen bayramlaşma programlarına yoğun katılım gösteren vatandaşlara teşekkür etti.

Babacan: “Gençlerimiz işsiz kalmakla sigortasız çalışmak arasında bir tercihe zorlanıyor”

DEVA PPartisi Genel Başkanı Ali Babacan, Kilis’te halkla buluştu. Beyaz Köşk Düğün Salonu’nda gerçekleşen halk buluşmasına, DEVA Partisi teşkilatı yanı sıra DEVA Partisi Kilis Belediye Başkan Adayı Abdullah Sakar da eşlik etti.