Şanlıurfa’da sağlık kurulu raporu krizi: HÜDA PAR İl Başkanı Faruk Polat’tan çözüm çağrısı

ŞANLIURFA – Hüda Par Şanlıurfa il başkanı Faruk Polat, uzman doktor sayısının artırılması, sağlık kurulu hizmetlerinin ilçelere yaygınlaştırılması ve Şanlıurfa Şehir Hastanesi’nin bir an önce hizmete açılması çağrısında bulundu.

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Faruk Polat, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, sağlık kurulu raporu almak isteyen vatandaşların aylarca randevu beklemek zorunda kaldığını belirtti.

Polat, engelli sağlık kurulu raporu, Çocuklar İçin Özel Gereksinim Raporu (ÇÖZGER), sürücü belgesi işlemleri, işe giriş süreçleri ve çeşitli resmi işlemler için sağlık kurulu raporuna ihtiyaç duyan vatandaşların ciddi mağduriyet yaşadığını ifade etti.

“Vatandaşlar başka illere gitmek zorunda kalıyor”
MHRS ve ALO 182 üzerinden randevu bulamayan birçok vatandaşın çözümü çevre illerde aradığını belirten Polat, Şanlıurfa gibi nüfusu hızla artan bir şehirde sağlık hizmetlerine erişimde yaşanan gecikmelerin kabul edilemez olduğunu dile getirdi.

Kentte nüfus artışına rağmen sağlık yatırımlarının ve sağlık personeli sayısının aynı oranda artırılmadığını savunan Polat, özellikle bazı branşlarda yaşanan uzman doktor eksikliğinin hastanelerdeki yoğunluğu artırdığını söyledi.

Sağlık kurulu hizmetlerinin ilçelere yaygınlaştırılmasını istedi
Polat, sağlık alanındaki sorunların kalıcı çözümlerle ele alınması gerektiğini belirterek şu önerilerde bulundu:

Başta çocuk nörolojisi olmak üzere ihtiyaç duyulan branşlarda uzman doktor atamalarının hızlandırılması,
Sağlık kurulu raporu hizmetlerinin Siverek, Viranşehir, Suruç, Akçakale, Birecik ve Ceylanpınar gibi büyük ilçelerde de verilmesi,
Yoğunluğu azaltmak amacıyla ek sağlık kurullarının oluşturulması ve kurul günlerinin artırılması,

Gerekli görülmesi hâlinde mesai dışı ve hafta sonu sağlık kurulu hizmetlerinin uygulanması,

MHRS’ de sağlık kurulu randevuları için kapasitenin artırılması.
“Şehir Hastanesi bir an önce tamamlanmalı”

Açıklamasında yapımı süren Şanlıurfa Şehir Hastanesi’ne de değinen Polat, hastanenin en kısa sürede hizmete açılması gerektiğini belirtti.

Şehir Hastanesi’nin faaliyete geçmesiyle birlikte hem sağlık kurulu raporlarında yaşanan yoğunluğun hem de birçok branştaki hasta yükünün önemli ölçüde azalacağını ifade eden Polat, HÜDA PAR olarak vatandaşların yaşadığı mağduriyetlerin giderilmesi için konunun takipçisi olmaya devam edeceklerini kaydetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Siverek’te Güvenlik Gerekçesiyle Okula Bir Günlük Ara Verildi

Siverek’te 31 Mart 2024’te gerçekleşen Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nin ardından yaşanan gerginlikler nedeniyle, Siverek Adliyesi yakınlarında bulunan Gazipaşa İlkokulu’nda eğitime bir günlük ara verildi.

Büyükşehir’den Pamuk Çiftçilerine Eğitim Ve Uygulama Günü

Tarımsal üretimi geliştirmek ve çiftçileri modern tarım teknikleriyle buluşturmak amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdüren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, “Pamuk Çiftçilerine Eğitim ve Uygulama Günü” düzenleyecek.

ŞANLIURFA’DA MİLLİ MAÇ HEYECANI MEYDANLARA TAŞTI

Şanlıurfa’da vatandaşlar, 2026 FIFA Dünya Kupası’nda A Milli Futbol Takımı’nın Avustralya ile oynadığı ilk karşılaşmayı dev ekranlardan takip ederek unutulmaz bir sabaha tanıklık etti.

Gümrüklerde 484 kilo uyuşturucu madde ele geçirildi

Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza ekipleri tarafından düzenlenen üç ayrı operasyonda, toplam piyasa değeri 828 milyon 272 bin TL olan 484 kilo uyuşturucu madde ele geçirildi