Ankara’da FETÖ’nün güncel bilişim yapılanmasına operasyon: 10 gözaltı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, FETÖ/PDY’nin güncel bilişim yapılanmasına yönelik operasyon düzenlendi.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesinde yürütülen çalışmalarda, örgütün SIGNAL kriptolu haberleşme programı üzerinden gerçekleştirdiği faaliyetlerin deşifre edilmesine yönelik incelemeler yapıldı.

Başsavcılık, 1 Eylül 2026’da eş zamanlı operasyon düzenlendiğini ve hakkında gözaltı kararı bulunan 3 şüphelinin firari olduğunu bildirdi. Firari şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Hibya Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Yazmacı: “En Buruk,En Kanlı 10 Ocak”

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Asuman Cevahir Yazmacı 10 Ocak çalışan gazeteciler günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Haliliye Belediyesi, Salon Sporlarıyla Gençleri Geleceğe Hazırlıyor

Haliliye Belediyesi, gençlerin sportif ve kişisel gelişimine katkı sunmak amacıyla açtığı spor kurslarıyla, geleceğin başarılı sporcularını yetiştirmeyi sürdürüyor. Belediye bünyesinde hizmet veren spor merkezleri, gençlere hem sağlıklı yaşam alışkanlığı kazandırıyor hem de sportif kariyerlerinin temellerini atmalarına imkân tanıyor.

Urfa’da makas atıyordu: Maganda 3 kişiyi havaya savurdu

(RHA AJANS/RHA) – Şanlıurfa’da trafikte seyir halindeyken makas atan şahıs karşıya geçmeye çalışan biri çocuk 3 yayaya çarptıktan sonra olay yerinden kaçtı.

Bakan Ersoy: Taş Tepeler’in mirasını kararlılıkla dünyaya taşıyoruz

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 10 Şubat’ta Berlin’de açılacak olan “Toplumun Keşfi: 12 Bin Yıl Önce Göbeklitepe ve Taş Tepelerde Yaşam” sergisi ile Şanlıurfa Müzesi’nden seçilen eserlerin dünya ile buluşacağını duyurdu.