Motorine 8,24 TL Zam Beklentisi Şanlıurfa’da Akaryakıt Kuyruklarına Neden Oldu

Küresel petrol piyasalarında yaşanan gelişmeler akaryakıt fiyatlarını yeniden gündeme taşıdı. ABD ile İran arasındaki çatışmaların yeniden şiddetlenmesi ve Ukrayna’nın Rusya’daki petrol rafinerilerine yönelik saldırıları, küresel motorin arzına ilişkin endişeleri artırdı.

Motorine 8,24 TL zam bekleniyor
Sektör kaynaklarından edinilen bilgilere göre motorinin litre fiyatına 4 Eylül 2026 Cuma gününden itibaren 8,24 TL zam yapılması bekleniyor.

Zamla birlikte motorin fiyatlarının özellikle büyükşehirlerde 90 TL sınırını aşması beklenirken, artışın Şanlıurfa’daki pompa fiyatlarına da yansıması öngörülüyor.

Şanlıurfa’da zam öncesi akaryakıt yoğunluğu
Zam haberini duyan Şanlıurfalı sürücüler, artıştan etkilenmemek için akaryakıt istasyonlarına yöneldi. Kentte bazı akaryakıt istasyonlarında araç kuyrukları oluştu.

Sürücüler, zam öncesinde araçlarının depolarını doldurabilmek için istasyonlarda beklerken, yaşanan yoğunluk zaman zaman istasyon giriş ve çıkışlarında hareketliliğe neden oldu.

Motorin fiyatı 90 TL’yi aşabilir
Beklenen 8,24 TL’lik artışın pompaya tamamen yansıması durumunda Ankara ve İzmir’de motorinin litre fiyatının 90 TL’yi aşması bekleniyor.

Akaryakıt fiyatlarındaki artışın başta ulaşım ve taşımacılık olmak üzere birçok sektörde maliyetleri artırabileceği belirtiliyor. Şanlıurfa gibi tarım ve taşımacılığın önemli merkezlerinden biri olan kentte motorin fiyatlarındaki yükselişin çiftçiler, nakliyeciler ve ticari araç sahipleri açısından da yakından takip edildiği ifade ediliyor.

Öte yandan söz konusu 8,24 TL’lik artış henüz pompaya yansımış kesinleşmiş bir fiyat olarak değil, sektör kaynaklarının beklentisi olarak değerlendiriliyor.

Şanlıurfa’da akaryakıt fiyatlarının zam sonrası ne seviyeye ulaşacağı, yeni fiyatların uygulanmasıyla netlik kazanacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

PFDK ‘dan Şanlıurfaspor’a ceza

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Şanlıurfaspor’a çeşitli nedenlerden dolayı cezalarını açıkladı.

Siirt Belediyesi’ne kayyum atandı

İçişleri Bakanlığı, Siirt Belediye Başkanı Sofya Alağaş’ı görevinde uzaklaştırırken yerine Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya’yı görevlendirdi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın M.Kasım Gülpınar ve Oto Yıkamalar

Fransız Filozof bazı günler fenerle geziyormuş. Görenler, hayırdır üstat, nedir bu hal? Diyenlere adam arıyorum, diye cevaplıyormuş.

Şanlıurfa Kent Konseyi seçimlerine yürütmeyi durdurma kararı

Şanlıurfa Kent Konseyi seçimlerinin hukuka aykırı şekilde yapıldığı iddiasıyla açılan davada mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı çıktı.