Özel Gereksinimli Bireyler İçin Önemli Merkez Hizmete Açıldı

 

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Erhan Berk: “Hem bireylerimizin gelişimine hem de ailelerimizin sosyal hayatına katkı sağlayacağız.”

Şanlıurfa’da özel gereksinimli bireylerin eğitim, gelişim ve sosyal hayata katılımını desteklemek amacıyla önemli bir merkez daha hizmete açıldı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğinde, Eyyübiye 15 Temmuz Mahallesi Kondu Caddesi’nde hayata geçirilen Otizm Merkezi ile Toplum Ruh Sağlığı Merkezi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Açılış programına Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar, Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Erhan Berk, sağlık ve eğitim camiasının temsilcileri, özel gereksinimli bireyler ve aileleri katıldı.

 

Doç. Dr. Berk: “Atıl binayı önemli bir merkeze dönüştürdük”

 

Programda konuşan İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Erhan Berk, yaklaşık bir yıl önce atıl durumda bulunan binanın bugün özel gereksinimli bireylere yönelik önemli bir hizmet merkezine dönüştürüldüğünü belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti. Doç. Dr. Berk, merkezin yalnızca fiziksel bir dönüşüm olmadığını belirterek, burada bireylerin eğitim, kişisel ve sosyal gelişimlerine yönelik çalışmalar yürütüleceğini ifade etti.

Berk, Toplum Ruh Sağlığı Merkezlerinde vatandaşlara eğitim, spor, resim, müzik, kişisel ve bilişsel gelişim alanlarında çeşitli faaliyetler sunulduğunu belirtti.

 

“Ailelerin sosyal hayatına da katkı sağlayacağız”

 

Özel gereksinimli bireylerin gelişiminin yanı sıra ailelerin de desteklenmesinin önemine dikkat çeken Doç. Dr. Erhan Berk,

“İnşallah bu bireylerimizin hem gelişimine katkıda bulunacağız hem de ailelerine daha rahat, daha konforlu bir sosyal hayat sağlamış olacağız.” dedi.

 

Doç. Dr. Berk, merkezin hayata geçirilmesinde desteklerini esirgemeyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar ve ekibine teşekkür ederek, merkezin Şanlıurfa’ya hayırlı olmasını diledi.

Açılış programında Engelsiz Sıra Gecesi Ekibi tarafından gerçekleştirilen gösteri de katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi.

Merkezin, özel gereksinimli bireylerin sosyal hayata katılımına ve ailelerin yaşam kalitesinin artırılmasına önemli katkı sağlaması hedefleniyor.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

ŞEHİR HASTANESİ YOLUNDA ASFALT SERİMİ BAŞLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışının yapılması beklenen 1770 yataklı Şanlıurfa Şehir Hastanesi’ne ulaşımı sağlayacak yolda asfalt serimine başlandı. Zeytin Dalı Eğitim Kampüsü’nün yanından geçen güzergahta sıcak asfalt çalışmaları, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri tarafından sürdürülüyor.

Gürlek: FETÖ/PDY yapılanmasına hukuk önünde hesap sormaya devam edeceğiz

Adalet Bakanı Akın Gürlek, MASAK bünyesinde kullanılan Entegre Mali İstihbarat Sistemi’ne (EMİS) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 22 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldığını açıkladı.

Şanlıurfa’da Dolu Yağışı Etkili Oldu

Şanlıurfa’da etkili olan dolu yağışı, kent genelinde günlük yaşamı olumsuz etkiledi.

Tunç’tan Noterlik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun açıklaması

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Noterlik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’unun yürürlüğü girdiğini duyurdu.