Nesli tükenmekte olan Turaç Kuşu, yaralı halde bulundu

Koruma altında olan bu kuş türü, çevre, doğa ve hayvanları koruma timi (HAYDİ) tarafından tedavi edilmek üzere Şanlıurfa Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Turaç Kuşu’nun bulunduğu yerde yapılan incelemeler sonucunda, kuşun ayağının kırıldığı tespit edildi. Hemen harekete geçen HAYDİ ekipleri, kuşun sağlığına kavuşması için Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ile irtibata geçti.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri, Turaç Kuşu’nun tedavi ve rehabilitasyon sürecini üstlenerek, gereken tüm işlemleri gerçekleştirecek. Yaralı kuşun ayağındaki kırığı tedavi etmek için uzman veterinerler görevlendirildi. Kuşun sağlık durumu düzeldikten sonra ise tekrar doğal yaşam alanına salınması planlanıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Şanlıurfa Ak Parti arti’de istifa depremi devam ediyor

Akparti Şanlıurfa Teşkilatı’nda Çözülmeler Devam Ediyor.

Kendi işini kurmak isteyen engellilere hibe desteği 400 bin TL’ye çıkıyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, engelli ve eski hükümlü vatandaşlara ilişkin hibe destek tutarının artırıldığını duyurdu.

Başkan Mehmet Kuş ve Meclis Üyeleri Esnafla Buluştu

Bulduğu her fırsatı halkıyla birlikte geçiren, onlarla istişare edip, ihtiyaç ve taleplere göre çalışmalarını planlayan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, yaz sıcaklarının 45 dereceyi aştığı Şanlıurfa’nın tarihi mekânlarında esnaf ve vatandaşlarla buluştu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Halfeti’de 7. Koku Festivali’ni Düzenliyor

Koku Festivali, Halfeti’de Doğa Ve Hafızayı Keşfetmeye Davet Ediyor