Şanlıurfa’da Çalışan Kalpte Bypass Başarısı

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, 65 yaşındaki Nuriye Bardak’a kalp durdurulmadan bypass ameliyatı yapıldı. Operasyonun komplikasyonsuz tamamlandığı, hastanın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, kalp-akciğer makinesi kullanılmadan gerçekleştirilen bypass ameliyatı başarıyla tamamlandı.

Göğüs ağrısı şikâyetiyle hastaneye başvuran 65 yaşındaki Nuriye Bardak’ın tetkiklerinde tek damar hastalığı tespit edildi. Hastanın yaşı ve genel sağlık durumu değerlendirilerek ameliyatın, kalp durdurulmadan yapılmasına karar verildi.

Kalp Durdurulmadan Ameliyat Edildi

Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanları Op. Dr. Mehmet Yazar ve Op. Dr. Akif Gündüz tarafından gerçekleştirilen operasyonda, çalışan kalpte bypass olarak bilinen “off-pump” yöntemi uygulandı.

Kalp-akciğer makinesi kullanılmadan yapılan ameliyatın herhangi bir komplikasyon gelişmeden tamamlandığı bildirildi. Hastanın ameliyat sonrası sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

İleri Düzey Cerrahi Şanlıurfa’da Uygulandı

Hastane yetkilileri, hastaya özel planlanan bu yöntemin iyileşme sürecinin daha konforlu geçmesine katkı sağlamasının hedeflendiğini belirtti.

Ameliyat sonrası kendisini iyi hissettiği öğrenilen Nuriye Bardak, operasyonu gerçekleştiren doktorlara, sağlık ekibine ve hastane personeline teşekkür etti.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü ise kentte sağlık hizmetlerinin niteliğini artırmak ve ileri düzey tanı ve tedavi uygulamalarını yaygınlaştırmak amacıyla çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

28 Temmuz Dünya Hepatit Günü: “Hepatiti Tanıyalım, Önleyelim ve Tedavi Edelim”

28 Temmuz Dünya Hepatit Günü dolayısıyla açıklamalarda bulunan Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Betül Kaplan, viral hepatitlerin dünya genelinde milyonlarca insanı etkilediğini belirterek hastalığa karşı toplumun bilinçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Mehmet Akif Ersoy Caddesi Trafiğe Açıldı

 Şanlıurfa’nın merkez ilçelerinden Haliliye’de bulunan ve ilçenin can damarı niteliğindeki Mehmet Akif Ersoy Caddesi, vatandaşlar ve esnafın talepleri doğrultusunda Prestij Cadde Uygulaması ile yenilendi.

82 mağara, sığınak ve barınma alanının imha edildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 8 ilde düzenlenen “Bozdoğan-28” operasyonlarında 82 mağara, sığınak ve barınma alanının imha edildiğini bildirdi.

AK Kadrolardan Başkan Kuş’a Tebrik Ziyareti

Şanlıurfa’da AK Parti İl Başkanlığı’nca düzenlenen ve büyük bir katılımla gerçekleşen bayramlaşma töreninin ardından, AK Partililer Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş’a tebrik ziyaretinde bulundular.