Ticaret Bakanlığından cep telefonlarında yeni taksit düzenlemesi

Ticaret Bakanlığı, perakende işletmelerin tüketicilere yönelik taksitli satışlarına ilişkin yeni düzenlemeleri duyurdu. 15 Ekim 2026 tarihli ve 33401 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan yönetmelik değişikliğiyle cep telefonu satışlarında taksit sınırları güncellendi.

Düzenlemeye göre, fiyatı 40 bin TL ve altında olan sıfır cep telefonlarında 12 ay taksit uygulanabilecek. Fiyatı 40 bin TL’nin üzerindeki cep telefonlarında ise 3 aylık vade sınırı korunacak. Yenilenmiş cep telefonlarında herhangi bir fiyat sınırı olmaksızın 12 ay taksit imkânı sağlanacak.

Bakanlığın açıklamasında, düzenlemenin Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulunun (BDDK) cep telefonu alımlarında kredi vade sınırlarına ilişkin kararlarıyla uyumlu olarak hazırlandığı belirtildi.

Mevcut mevzuata göre kredi kartı, alışveriş kredisi ve tüketici finansmanı yoluyla yapılan satışlardaki taksit süreleri BDDK tarafından belirlenirken, bu yöntemlerin dışında kalan senetli satışlar gibi taksitli satışlarda Ticaret Bakanlığı yetkili bulunuyor. Yeni yönetmelikle, konut satışları hariç olmak üzere perakende işletmelerin taksit sürelerini belirleme ve ilave sınırlamalar getirme konusunda Bakanlığın yetkisi düzenlendi.

Elektronik eşya, tablet bilgisayar, televizyon, elektrikli ev aletleri, mobilya, yurt içi turizm ve seyahat harcamaları, taşıt ve kuyum satışlarında ise taksit tutarı ve vade sınırlarında değişiklik yapılmadı.

Ticaret Bakanlığı, BDDK tarafından taksitli satışlara ilişkin alınacak yeni kararlar doğrultusunda gerekli düzenlemelerin yapılmaya devam edeceğini bildirdi.

Hibya Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Diyetisyen Tamar’dan, Ramazan Ayında Sağlıklı Beslenmenin Altın Kuralları

Ramazan ayında oruç tutan herkesin beslenme rutini de değişiyor. Ramazan ayında vücut sağlığını korumak için iftar ve sahurda dengeli beslenmek, su tüketimini önemsemek gerekiyor.

Başkan Baydilli ‘nin seçim ofisinde örnek uygulama

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli’nin seçim irtibat ofisinde örnek bir uygulama ile kan bağışı kampanyası gerçekleştirildi. Kızılay ekipleri seçim ofisinde gönüllü olan vatandaşlardan ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzerek kan aldı  

İNFAK DER’den Şanlıurfa’da Boykot Çağrısı: “Almazsan Ölmezsin!”

Gazze’de yaşanan sivil katliamları protesto eden İNFAK DER Şanlıurfa Şubesi, Balıklıgöl’de gerçekleştirdiği basın açıklamasıyla, İsrail ve destekçisi firmalara karşı boykot çağrısını yineledi

Türkşeker’den İndirimli Peşin Şeker Satışı Duyurusu

Türkşeker, şeker satış fiyatlarında 16 Temmuz 2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere indirime gidiyor.