Şanlıurfa’da Türkiye-Kosova Kültür Buluşması Şanlıurfa’da Edoo Müzik ve Sanat Merkezi

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen kültür ve sanat buluşması, Türkiye ile Kosova arasındaki dostluk bağlarının sanat aracılığıyla güçlendirilmesine katkı sundu.

Reji Kilisesi’nde Müzik ve Dans Gösterisi

Vali Kemalettin Gazezoğlu Kültür ve Sanat Merkezi’nde (Reji Kilisesi) gerçekleştirilen programa, Edoo Müzik ve Sanat Merkezi öğrencileri ile Kosova Gerçek Gençlik Grubu katıldı.

İki farklı kültürün sanatsal değerlerini buluşturan etkinlikte, katılımcılar müzik ve dans performanslarıyla sahne aldı. Geleneksel ezgiler ve halk danslarıyla renklenen programda, Şanlıurfa’nın köklü sanat birikimi ile Kosova’nın kültürel zenginliği aynı sahnede buluştu.

Sanatla Güçlenen Dostluk Bağları

Farklı kültürlerin ortak bir sanat platformunda buluştuğu etkinlikte, Türkiye ile Kosova arasındaki dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin güçlendirilmesi hedeflendi.

Şanlıurfa’nın tarihî atmosferinde gerçekleştirilen program, katılımcılara farklı kültürleri yakından tanıma, geleneksel sanatları keşfetme ve kültürel paylaşımda bulunma fırsatı sundu.

Müzik ve dansın evrensel diliyle gerçekleşen buluşma, kültürler arası etkileşimin ve sanatsal dayanışmanın önemini bir kez daha ortaya koydu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Meteoroloji: Yüksek sıcaklıklar devam edecek

Meteoroloji, 22-28 Haziran tarihleri arasında yüksek sıcaklıklar devam edeceğini duyurdu.

Esen: Doğa koruma bir kamu sorumluluğudur

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Elif Esen, doğa koruma politikalarının finansman modeline dikkat çekerek, doğayı koruma amacıyla oluşturulan sistemlerin zamanla doğanın kullanımına bağımlı hale gelmemesi gerektiğini söyledi.

Husiler, İsrail’de 5 hedefe saldırı düzenlediklerini açıkladı

Yemen’deki İran destekli Husiler, aralarında Ben Gurion Havalimanı ve Ramon Havalimanı ile Eilat Limanı’nın da bulunduğu 5 noktayı hedef alan saldırılar düzenledi.

BAŞKAN NİHAT ÇİFTÇİ’DEN YENİ YIL MESAJI

Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, yayınladığı mesajla tüm vatandaşların yeni yılını kutlarken, 2025 yılında Karaköprü için daha güzel hizmetlere imza atacaklarını ifade etti