Meclis İnsan Hakları İnceleme Komisyonu, İsrail’in Filistin’e saldırılarının neden olduğu hak ihlallerini incelemek üzere Gazze’ye gidiyor. Komisyon başkanı Derya Yanık, Meclis’te komisyon üyesi milletvekilleriyle düzenlediği basın toplantısında İsrail’in 18 gündür Gazze şeridini hedef alarak saldırılarını sürdürdüğünü belirtti
 
Yanık, İsrail’in saldırıları sonucu 2 binden fazla bebek ve çocuk başta olmak üzere, 5 binden fazla sivilin hayatını kaybettiğini ve 10 bini aşkın sivilin yaralandığını belirtti. Yanık, uluslararası kuruluşlarla temaslarını sürdüreceklerini söyledi.

(MA)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Başkan Özyavuz’dan Muhtarlar Günü Mesajı

Harran Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz, 19 Ekim Muhtarlar Günü münasebetiyle Bir mesaj yayımladı.

Beyazgül,esnaf ve vatandaşların dua ve desteğini alıyor

Başkan Zeynel Abidin Beyazgül 31 Mart’ta Şanlıurfa rekor kırsın diye saha temaslarını aksatmadan sürdürüyor.

Suruç Belediyesi’nde Kayyumun Bıraktığı Borç Dudak Uçuklattı!

Suruç’un iddialı geçmişi, son zamanlarda kayyumlar aracılığıyla gölgede kalmış gibi görünüyor. Suruç Belediyesi’nde geçmiş ve şimdiki yönetim arasındaki borç farkı şaşkınlık yaratırken, halk da bu durumu merakla izliyor.

Başkan Beyazgül:İklim Değişikliği Konusunda Dikkatli Olmalıyız

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Ortadoğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) toplantısının ikinci gününde “Daha Yeşil ve Dirençli Bir Kentsel Gelecek İçin Liderler Diyaloğu”, “Dünya Yerel Yönetim ve Demokrasi Akademisi Vakfı (WALD) Gençlik Oturumu” ve kapanış programına katıldı.