Asgari ücret 2024’ün tespiti için Beştepe’de yapılan üçüncü toplantı sona erdi.  Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla yapılan toplantı sonrası Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan açıklama yaptı. 

Işıkhan, “Komisyon çalışmalarını tamamlamış bulunuyor. Komisyonun nihayi hedefi tüm tarafların hedeflerini gözeterek bu sınırı belirlemek. Taraflar en uygun noktada fikir birliğine varmıştır. Komisyon toplantıları neticesinde belirlenen yeni miktarı tüm vatandaşlarımızı memnun edeceğine inanıyorum. 2024 için gereçli olacak yeni asgari ücret 700 lirası asgari ücret desteği olmak üzere net 17 bin 2 lira olarak belirlemiş bulunuyoruz” dedi. 

Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını 11 Aralık, ikinci toplantısını ise 18 Aralık’ta gerçekleştirmişti. 

(MA)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Kanserde Erken Teşhis Hayat Kurtarıyor

1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftası kapsamında Harran Üniversitesi Hastanesi tarafından bir etkinlik gerçekleştirilerek kanser ve kanserle başa çıkmanın yollarına dikkat çekildi.

Gazze Şeridi’nde rehin tutulan 12 Taylandlı serbest bırakıldı

Tayland Başbakanı Srettha Thavisin, Filistin İslami Direniş Örgütü’nün 12 Taylandlı rehinenin serbest bırakıldığını doğruladı.

Şanlıurfa’da öğrencilere sigaranın zararları anlatıldı

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE birimi, bağımlılıklarla mücadele koordinatörü ve Şanlıurfa İl Müftülüğü işbirliğiyle Şanlıurfa’nın Birecik ilçesi Mehmet Adil Çulcuoğlu Anadolu Lisesi’nde 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü ile ilgili bir seminer düzenlendi.

Başkan Aksoy’dan Gaziler Günü Mesajı

Bozova Belediye Başkanı Suphi Aksoy’dan; 19 Eylül gaziler günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.