İstanbul’da yürütülecek kentsel dö nüşüm uygulamalarına destek için yeni kararlar alındı. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, hak sahiplerine bir konut için 700 bin liraya kadar hibe, 700 bin liraya kadar da kredi verilecek. İnsaat yapımı için verilecek hibe haricinde kiracılara bir kereye mahsus ve karşılıksız 100 bin lira tahliye destegi sağlanacak.

İş yerleri için ise 350 bin liraya kadar hibe, 350 bin liraya kadar da kredi desteği verilecek. Kredilerin vadesi 10 yıl olacak. İlk 12 taksite isefaiz uygulanmayacak. İnsaat yapımı için verilecek hibe haricinde kiracılara da bir kereye mahsus ve karşılıksız 100 bin lira tahliye destegi verilecek.

Hibya Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Şanlıurfa genelinde 244 personelle asayiş uygulaması

Şanlıurfa genelinde yapılan uygulamada, 66 ekip ve 244 personel katılımıyla şehirdeki güvenlik önlemleri artırıldı.

Harran Üniversitesi öğrencileri deprem temalı sergi düzenliyor

Şanlıurfa Harran Üniversitesi öğrencileri, 11 ili etkileyen 6 Şubat 2023’teki Kahramanmaraş merkezli depremlere ithafen kavramsal fotoğraf sergisi düzenliyor.

Şanlıurfa’da”Telefon ışığında” Ana haber bülteni sundu

Şanlıurfa’da yayın yapan BFZ Türk televizyonun ana haber bülteni, stüdyodaki elektrik kesintisi nedeniyle “telefon ışığında” sunuldu.

Başkan Baydilli ‘den 10 Kasım Mesajı

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 85. yıl dönümü dolayısıyla bir anma mesajı yayınladı.