Açıklamaya göre, 4 Nisan 2024 tarihi itibarıyla FAST işlem tutar limitleri para transferlerinde 50 bin TL’den 100 bin TL’ye, FAST-TR karekod kullanılarak gerçekleştirilecek dinamik doğrulamalı işyeri ödemelerinde ise 100 bin TL’den 250 bin TL’ye yükseltilecek.

TCMB’den yapılan açıklamada, “Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından geliştirilen ve 8 Ocak 2021 tarihi itibarıyla kullanıma açılan yeni nesil anlık ödeme sistemi FAST (Fonların Anlık ve Sürekli Transferi), Türkiye’de ödemeler alanında yarattığı yenilikçi yaklaşım ve katman servisleri ile gü nün her saati güvenli, hızlı ve kolay bir şekilde ödeme yapılmasına olanak sağlamakta olup alışveriş işlemlerinde nakit ve kartlı ödeme yöntemlerine alternatif bir yöntem olarak hızla yaygınlaşmaktadır” denildi.

Hibya Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

2024 sert geçecek

Merakla beklenen ve ekonomi politikalarında 3 yıllık yol haritasını belirleyen Orta Vadeli Program (OVP) dün açıklandı. Açıklanan programa göre hükümetin önümüzdeki üç yıldaki dört temel hedefi “afet yaralarının sarılması; enflasyonun tek haneye düşürülmesi; yatırım, istihdam, üretim ve ihracat perspektifinde büyüme ve istihdamın devam ettirilmesi; ve sosyal adalet ve refahının güçlendirilmesi” olarak sıralandı.

Haliliye’ye 21 semt sahası kazandırıldı

Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın spora ve sporcuya önem verilmesi yönündeki talimatlarıyla hummalı çalışmaların devam ettiği Haliliye’ye 21 semt sahası kazandırıldı. Kırsal mahallelerde hizmete sunulan semt sahalarıyla gençler sporla tanışırken, mahalle muhtarları Başkan Canpolat’a teşekkür etti.

Depremzedelere müjde

Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerden etkilenen vatandaşların sigorta ödemeleri konusundaki mağduriyetine son veriliyor. Süreçle yakından ilgilenen avukatlar, depremzedeler lehine hukuki gelişmelerin yaşandığını, vatandaşların artık mağdur olmayacaklarını açıkladı.

Eyüpspor-Şanlıurfaspor maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda?

Trendyol 1.Lig 15. hafta maçında pazar günü Şanlıurfaspor Eyüpspor’a konuk olacak olan Astor Enerji Şanlıurfaspor karşılaşmasının yayınlanacağı kanal belli oldu.