18 ilde “Kıskaç-17” operasyonu

İçişleri Bakanı Yerlikaya, 18 ilde FETÖ’ye yönelik son 4 gündür düzenlenen ve devam eden“Kıskaç-17” operasyonlarında 45 şüphelinin yakalandığını belirterek, “FETÖ’cülere göz açtırmayacağız. Güvenlik güçlerimizin üstü n gayretleriyle milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz.” dedi.

1 Haziran 2023-15 Mayıs 2024 tarihleri arasında FETÖ’ye yönelik 5 bin 191 operasyon düzenlendiğini belirten Bakan Yerlikaya, “8 bin 153 şüpheli yakalandı. Bunlardan bin 518’i tutuklandı. Bin 751’i hakkında adli kontrol kararı verildi.” açıklamasını yaptı.

Bakan Yerlikaya, Adana, Adıyaman, Ardahan, Erzurum, Eskişehir, Denizli, Gaziantep, Isparta, Kahramanmaraş, Kayseri, Konya, Kütahya, Manisa, Mersin, Sakarya, Samsun, Trabzon ve Yalova olmak üzere 18 ilde FETÖ’ye yönelik düzenlenen operasyonlara ilişkin şu bilgileri paylaştı:

“Şüphelilerin: örgütün sözde ‘emniyet mahrem yapılanması ve güncel yapılanması’ içerisinde faaliyette bulundukları, örgütün kripto haberleşme programı ‘ByLock’ kullanıcısı oldukları, ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları ve ifade ve teşhislerde adlarının geçtiği, FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı bulunduğu tespit edildi. Operasyonlar sonucu çok sayıda dijital materyal ve dokümana el konuldu.”

Hibya Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Başkan Gülpınar ‘a “Yılın En Başarılı Belediye Başkanı” Ödülü

Kent ve Başkan Dergisi tarafından bu yıl düzenlenen 2025 Yılı Kent ve Başkan Ödülleri kapsamında, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, sosyal ve kültürel belediyecilik alanlarında hayata geçirdiği örnek çalışmalarla “Yılın En Başarılı Belediye Başkanı” seçildi.

Şanlıurfa’da Bayram Trafiği Çileye Dönüştü

9 Günlük Tatilde Balıklıgöl ve Tarihi Hanlar Bölgesinde Yoğunluk Yaşandı

BAŞKAN GÜLPINAR’A ÖNEMLİ GÖREV

Geçtiğimiz günlerde Ankara’da yapılan Türkiye Belediyeler Birliği Toplantısında Encümen Üyeliğine seçilen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar’a önemli bir görev daha verildi.

Başkan Canpolat’tan Anneler günü mesajı

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Anneler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Başta şehit ve gazi anneleri olmak üzere tüm annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyorum” dedi.