2023 yılında en çok ihracat yapan iller belli oldu

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, 2023 yılında faaliyet illerine göre ihracatta; İstanbul, yüzde 7,5 artış ve 59 milyar 381 milyon dolarla birinci sırada, Kocaeli yüzde 0,3 artış ve 30 milyar 717 milyon dolarla ikinci sırada, İzmir ise yüzde 4,9 azalış ve 23 milyar 793 milyon dolarla üçüncü sırada yer aldı.

2023 yılında en fazla ihracat yapan ilk üç ilin sırasıyla İstanbul, Kocaeli ve İzmir olduğu belirtilen açıklamada  “İstanbul ili en fazla ihracatı 71 kıymetli veya yarı kıymetli taşlar faslı ile yapmış olup, bu faslı sırasıyla 61 örme giyim eşyası ve aksesuarı ve 84 kazanlar, makinalar faslı takip etmektedir.” denildi.

Kocaeli’nin en fazla ihracatı 87 motorlu kara taşıtları faslı ile yaptığı aktarılan açıklamada bu faslın sırasıyla 27 mineral yakıtlar, mineral yağlar faslı ve 85 elektrikli makine ve cihazlar faslının takip ettiği belirtildi.

İzmir’in en fazla ihracatı 27 mineral yakıt, mineral yağlar faslı ile yaptığı kaydedilerek, bu faslı sırasıyla 84 kazanlar, makinalar faslı ve 72 demir ve çelik faslının takip ettiği bildirildi.

2023 yılında en fazla ihracat yapan ilk üç ilin ülkelere göre dağılımına ilişkin şu bilgiler paylaşıldı:

“İstanbul ili en fazla ihracatı Birleşik Arap Emirlikleri ile yapmış olup, bu ülkeyi sırasıyla Almanya ve Amerika Birleşik Devletleri takip etmektedir. Kocaeli ili en fazla ihracatı İngiltere ile yapmış olup, bu ülkeyi sırasıyla Almanya ve İtalya takip etmektedir. İzmir ili en fazla ihracatı Almanya ile yapmış olup, bu ülkeyi sırasıyla Hollanda ve Amerika Birleşik Devletleri takip etmektedir.”

Hibya Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Şanlıurfa’da sokağa atılan yaşlı kadına Valilik sahip çıktı

Sevim Korkmaz isimli 70 yaşındaki kadın, Şanlıurfa’da yaşadığı evinin kirasını ödeyemediği için evinden atıldı.

Haliliye Belediyesi Üstyapı Hizmetlerini Mahalle Mahalle Sürdürüyor

 Haliliye Belediyesi, deforme olmuş yollarda sürdürdüğü kilitli beton parke döşeme çalışmalarını 8 mahallede devam ettiriyor. Vatandaşlara daha hızlı hizmet ve daha konforlu yollar sunmak amacıyla Saha İnceleme Ekibi de kuran Fen İşleri Müdürlüğü, sahadaki çalışmalarıyla takdir topluyor.

Selçuk Bayraktar Göbeklitepe’de: “İnsanlığı iyileştirecek nesiller yine bu topraklardan çıkacak”

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, TEKNOFEST Güneydoğu için geldiği Şanlıurfa’da tarihin sıfır noktası olarak nitelendirilen Göbeklitepe’yi ziyaret etti.

İbrahim Bütün İddialara Ateş Püskürdü: “Öyle Bir Şey Yok!”

ŞANLIURFA – Sosyal medyada geçtiğimiz günlerde dolaşıma giren ve İbrahim Bütün’ün aylık 150 bin lira gelirinin bulunduğu ve evlenmek için eş aradığı yönünde ifadeler içeren paylaşım gündem oldu.