7 ayda 41,7 milyar liralık kaçak eşya ve uyuşturucu ele geçirildi

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Gümrükler Muhafaza birimlerince 2025 yılının ilk 7 ayında gerçekleştirilen 4 bin 246 operasyon sonucunda toplam 41 milyar 744 milyon lira değerinde ticari eşya ve uyuşturucu madde ele geçirildi.

Yılın ilk 7 ayında gerçekleştirilen yakalamalarda ö ne çıkan kaçak eşya kalemleri şu şekilde:

“20,6 ton uyuşturucu madde, 109 milyon 299 bin adet tütün, tütün mamulü ve alkollü içki, 35 milyon 996 bin adet tekstil ürünü, 31 bin 255 ton gıda maddesi,  1 milyon 500 bin adet elektrik ve elektronik eşya, bin 548 ton kimyevi madde, bin 268 adet taşıt aracı. Bunlara ek olarak, tarihi eserlerden tıbbi malzemelere, canlı hayvandan akaryakıta kadar pek çok farklı ürün grubunda da kaçak eşya yakalamaları gerçekleştirildi.”

Temmuz ayında gerçekleştirilen operasyonlarda yakalanan kaçak eşya ve ürünler şöyle:

“1,8 ton uyuşturucu madde, 2 milyon 82 bin adet tütün, tütün mamulü ve içki, 4 milyon 610 bin adet çeşitli ticari eşya, 4 milyon 449 bin adet tıbbi malzeme, 80 bin 186 adet elektrik ve elektronik eşya, 2 bin 593 ton gıda ürünü, 191 adet taşıt aracı. Bunların yanı sıra akaryakıttan canlı hayvana, tekstilden tarihi eserlere kadar birçok alanda farklı kaçakçılık türlerine ilişkin yakalamalar da gerçekleştirildi.”

Gümrük kapılarında ve ülke genelinde yürütülen çalışmalar neticesinde, temmuz ayı içerisinde toplam 6 milyar 227 milyon lira değerinde ticari eşya ve uyuşturucu madde ele geçirildi.

Geçen yılın aynı dönemine kıyasla yakalama değerinde yüzde 77 oranında artış yaşanırken, operasyonlar kapsamında çok geniş bir yelpazede kaçak eşya tespit edilerek el konuldu.

Hibya Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Eyyübiye Belediyesi Bisiklet Hediyelerini Dağıtmaya Başladı

Eyyübiye Belediyesi’nin sosyal medya hesabı üzerinde geçen hafta yaptığı ödüllü yarışmaya katılan talihlilerin bisiklet hediyeleri teslim edilmeye başladı.

Başkan Ekinci’den Oto Galerici esnafına Ziyaret

Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, mesaiye yeni oto galericiler sitesi esnafını ziyaret ederek başladı.

e-YDS sonuçları açıklandı

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2024 Elektronik Yabancı Dil Sınavı’nın (e-YDS 2024/4 İngilizce) sonuçlarının açıklandığını duyurdu.

Şanlıurfa’da “Guvenli Şehir ” uygulamasında aranan 7 şüpheli yakalandı

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü, halkın güvenliği için gece gündüz demeden çalışmalarına devam ediyor.