ENAG: 79,51 TÜİK: 39,05

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ve Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) Şubat ayı enflasyon verilerini açıkladı. TÜİK’in verilerine göre Şubat ayında enflasyon aylık bazda yüzde 2,27 olurken yıllık bazda yüzde 39,05 gerçekleşti. ENAG’a göre, enflasyon aylık bazda yüzde 3.37 artarken yıllık enflasyon yüzde 79,51 olarak gerçekleşti.

TÜİK’in verilerine göre 2025 yılı Şubat ayında enflasyon bir önceki aya göre yüzde 2,27, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 7,42, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 39,05 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 53,83 olarak gerçekleşti.

Ana harcama grupları bazında bakıldığında, şubat ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre en düşük fiyat artışı yüzde 20,84 ile giyim ve ayakkabı grubunda görüldü. Buna karşılık, en yüksek fiyat artışı yüzde 94,90 ile eğitim sektöründe yaşandı.

Aylık bazda incelendiğinde, en fazla fiyat düşüşü yüzde -5,06 ile giyim ve ayakkabı grubunda oldu. En yüksek artış ise yüzde 9,92 ile eğitim sektöründe kaydedildi.

İşlenmemiş gıda ürünleri, enerji, alkollü içkiler, tütün ve altın hariç tutulduğunda hesaplanan özel kapsamlı TÜFE göstergesi (B), şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 2,32, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 7,91, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 39,47 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 53,40 arttı.

ENAG VERİLERİ

Enflasyon Araştırma Grubu’nun (ENAG) verilerine göre Şubat ayında enflasyon aylık bazda yüzde 3.37 artarken yıllık enflasyon yüzde 79,51 olarak gerçekleşti.

(MA)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Bakan Güler, bayram namazını mehmetçiklerle birlikte kıldı

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Kütahya’daki Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığı’na geçerek bayram sabahına Mehmetçiklerle birlikte başladı.

Haliliye’de Halk Oyunlarıyla Kültür Kuşaktan Kuşağa Aktarılıyor

Şanlıurfa’nın kültürel mirasını yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla Haliliye Belediyesi tarafından açılan Halk Oyunları Kursu, yoğun ilgiyle devam ediyor.

Afganistan ve Endonezya’da sel: 327 ölü

Afganistan ve Endonezya’da etkili olan sağanak yağış sonrası meydana gelen sel felaketinde en az 327 kişi yaşamını yitirdi.

Başkan Gülpınar, vatandaşlarla birlikte iftarını açtı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, Topçu Meydanı’nda kurulan İftar Çadırı’nda vatandaşlarla birlikte orucunu açarak, Ramazan’ın manevi atmosferini birlikte yaşadı.