Erbakan: Türkiye’de milyonlar açlık sınırının altında yaşıyor

Ekonomiden adalete, sosyal sorunlardan medya baskısına kadar pek çok başlıkta iktidarın sınıfta kaldığını ifade eden Erbakan, Türkiye’nin gerçek gündeminin ekonomi olduğunu kaydetti.

Erbakan konuşmasında, “23 sene önce iktidara gelirken, dış güçlerin rüzgarını arkalarına almış bir şekilde televizyonlara çıktılar Anadolu’yu dolaştılar. ‘Biz bu ülkede 3 Y ile mücadele ediyoruz’ dediler. ‘Yoksulluk, yolsuzluk ve yasakları ortadan kaldıracağız’ dediler. Milletimiz güvendi, Erbakan hocamızın talebeleri diyerek güvendiler ve bu süslü sözleri de benimseyerek Cumhuriyet tarihinde kimseye nasip olmayan bir desteği AK Partiye verdiler. Peki şu 23 senelik dönemde ne görüyoruz? Yoksulluğa baktığımızda, milletimiz daha da fakirleşti.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de milyonlarca insanın açlık sınırının altında yaşam mücadelesi verdiğini söyleyen Erbakan, “Şubat ayı itibarıyla Türkiye’de dört kişilik bir aile için açlık sınırı 23 bin 324 TL, yoksulluk sınırı ise 80 bin TL oldu. 22 bin 104 TL alan milyonlarca asgari ücretli ve en düşük emekli aylığı olan 14 bin 469 lira ile geçinmesi beklenen emekliler de sefalete mahkum edildi. Böyle bir ortamda halkın yüzde 45’i açlık sınırının altında yüzde 80’i de yoksulluk sınırının altında” dedi.

Ekonomik tablonun borçlanma verileriyle daha da karanlık bir hal aldığını belirten Erbakan, “Bireysel kredi veya kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe alınan toplam kişi sayısı da endişe verici seviyeye ulaştı. 2024 yılı sonunda bu rakam 2 milyon 558 bin’e yükseldi. Bir yılda yüzde 60 arttı. Bireysel kredi ve kredi kartı borcunu ödememiş, ancak 90 günlük süresi dolmadığı için henüz yasal takibe intikal ettirilmemiş kredi ve kart borçlularının sayısı 3 milyon 933 bin kişi.” diye konuştu.

İstanbul halkının dahi temel gıdaya ulaşamadığını vurgulayan Erbakan, “İstanbul halkının yüzde 51’i, son bir ayda en az bir gıda ürününü canım çektiği halde alamadım diyor. 6 milyon çocuk yoksul ve 5.5 milyon çocuğa sosyal yardım yapılıyor. Türkiye’de çocukların üçte ikisi makarna ve ekmekle besleniyor, onun için de zihinlerinin gelişmesi geri kalıyor.” dedi.

Hibya Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Bigep Projesi Kapsamında Yürütülen Kumbaramla Gelen Mutluluk

Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesinde bulunan Karaköprü Borsa İstanbul İlkokulu öğrencileri, örnek bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. 2-A ve 4-A sınıfı öğrencileri, “Kumbaramda Gelen Mutluluk” adıyla başlattıkları proje kapsamında Ekim ayından itibaren biriktirdikleri harçlıklarla engelli bireyler için tekerlekli sandalye satın aldı. Bu anlamlı proje, hem katılımcıların hem de kamuoyunun büyük takdirini kazandı.

Eyyübiye’de Tüm Ekipler Sahada

‎‎Şanlıurfa’da bir süredir etkili olan aşırı yağışlar, yüksek kesimlerdeki arazilerden şehir merkezine toprak ve çakıl taşınmasına neden olurken, Eyyübiye Belediyesi Temizlik ve Fen İşleri ekiplerinin aralıksız çalışması sürüyor.

Büyükşehir’den Resim Sergisi

Gençlik Haftası etkinlikleri çerçevesinde Hayati Harrani Gençlik Merkezi öğrencileri tarafından hazırlanan yağlı ve akrilik boya ile yapılan resimlerden oluşan resim sergisi sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Urfa’da 4 Bin Kişinin Katıldığı Görkemli Aşiret Düğünü

Urfa’da Hayriye Sultan Düğün Salonu’nda düzenlenen aşiret düğününde, 27. Dönem Şanlıurfa CHP milletvekili Aziz Aydınlık’ın yeğeni, iş adamı Ahmet Aydınlık’ın oğlu ve siyasetçi Fevzi Aydınlık’ın kardeşi Mehmet Aydınlık ile Ayşegül Altuner evlendi.