Büyükşehir Belediyesi’nden İklim Değişikliği Mücadelesine Öncü Katkı

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından yürütülen “ Türkiye’ de Yerel İklim Eylemi İçin AB Ortaklığı Projesi” kapsamında düzenlenen “İklim Değişikliğinde Yaygın Eğitim Yaklaşımları” Konferansı, T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İklim Değişikliği Başkanlığı koordinasyonunda Şanlıurfa’da gerçekleştirildi.

Türkiye genelinden çok sayıda yerel yönetim, sivil toplum kuruluşu, akademisyen ve eğitim uzmanının katılımıyla gerçekleştirilen konferansta, iklim değişikliğiyle mücadelede yaygın eğitimin önemi, yerel yönetimlerin rolü, iyi uygulama örnekleri ve yenilikçi öğrenme yaklaşımları ele alındı.

ŞANLIURFA’DAKİ ÇALIŞMALAR KATILIMCILARA AKTARILDI

Konferansa ev sahipliği yapan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, programda söz alarak il genelinde yürüttüğü farkındalık ve çevre bilinci çalışmalarını katılımcılarla paylaştı. Büyükşehir Belediyesi, iklim değişikliğine karşı mücadelede eğitim, teknoloji ve vatandaş katılımını birleştiren yenilikçi projeleriyle dikkat çekti.

Buluşmada Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin yerelde yürüttüğü çevre farkındalığı çalışmaları, okullarda ve toplumun farklı kesimlerinde sürdürülen iklim değişikliği eğitim programları ve geri dönüşüm projeleri örnek uygulamalar olarak tanıtıldı.

Türkiye’nin dört bir yanından gelen katılımcıların yoğun ilgisini gören sunumun ardından, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları yerel düzeyde iklim eyleminin yaygınlaştırılması açısından öncü bir model olarak değerlendirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

2026 FIFA Erkekler Dünya Kupası’nda çeyrek final heyecanı başlıyor

2026 FIFA Erkekler Dünya Kupası’nda çeyrek final karşılaşmaları bugün başlayacak. Son sekize kalan takımlar, yarı final bileti almak için sahaya çıkacak.

İsrail yine okullara saldırdı: 30 ölü

İsrail’in Gazze’de bulunan iki okula düzenlediği saldırıda çoğunluğu çocuk olmak üzere 30 Filistinli katledildi.

MGM: Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak

Meteoroloji Gnel Müdürlüğü (MGM) hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacağını bildirdiö

Şanlıurfa’da Kaçak Cep Telefonu Operasyonu: 14 Telefon Ele Geçirildi

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı tarafından “eşyayı gümrük işlemlerine tabi tutmaksızın ülkeye sokmak” suçuna yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında bir operasyon düzenlendi.