Başkan Kuş, Kiloyla Veresiye Defteri Satın Aldı

  Ramazan ayı münasebetiyle ilçedeki yetim ailelerini, hasta, yaşlı ve engellileri evlerinde ziyaret ederek ihtiyaçlarını karşılayan Şanlıurfa Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, AK Parti MKYK Üyesi Mehmet Ali Kurt, AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanı Süleyman Elgün ve ekibiyle birlikte, geçtiğimiz günlerde çıkan yangın sonucu yanan iki evi ziyaret etti.

Evleri yanan ailelerin evlerinin temizlenerek yeniden yapılması ve tefriş edilmesi talimatı veren Başkan Kuş, çoğunluğu dar gelirli ailelerin yaşadığı mahallede bir bakkal dükkânına girdi. Zaman zaman yaptığı zimem defteri geleneğini burada da sürdüren Başkan Kuş, önce bakkalla sohbet edip, ne kadar veresiye alacağı olduğunu sordu. Bakkalla pazarlık aşamasında ise önünde duran teraziye defteri koyan Başkan Kuş, Sakar Şakir filmindeki sahneye benzer olarak “tartalım o zaman” dedi. Defteri tarttıktan sonra 50 bin TL’ye bakkalla anlaşan Başkan Kuş, veresiye defterini satın alarak tüm mahalle sakinlerini borçtan kurtardı.

Film sahnesinin birebir yaşandığı bakkal dükkânından çıktıktan sonra konuya açıklık getiren Başkan Kuş, bakkalla pazarlık esnasında alacak miktarının 40-50 bin lira arasında olduğunu konuştuklarını, sonuç olarak 50 bin lira karşılığında tüm mahallenin borçlarını satın aldıklarını söyledi.

Topdağı ve Tepe Mahalleleri’nde yetim aileleri, hasta, yaşlı ve engellilerin yaşadığı onlarca haneyi ziyaret eden Başkan Mehmet Kuş ve beraberindekiler, vatandaşların taleplerini dinleyerek ihtiyaçlarının karşılanmasını sağladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Haritacılar Dünya Haritacılık Günü’nde İftar Yemeğinde Buluştu

21 Mart Dünya Haritacılık Günü etkinlikleri kapsamında, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) Şanlıurfa İl Temsilciliği tarafından düzenlenen iftar yemeğinde haritacılar bir araya geldi.

Ruh Sağlığı Haftası: “Herkes İyi Bir Ruh Sağlığını Hak Ediyor”

Her yıl Ekim ayının ilk haftası, toplumda ruh sağlığının önemine dikkat çekmek amacıyla Ruh Sağlığı Haftası olarak kutlanıyor. Bu kapsamda, Dünya Ruh Sağlığı Federasyonu tarafından başlatılan proje doğrultusunda, Dünya Ruh Sağlığı Günü 1992 yılından bu yana her yıl 10 Ekim’de, belirlenen temalar ve çeşitli etkinliklerle anılıyor.

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanı Avkıran’dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlaması

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mücahit Avkıran ve eşi Nazan Avkıran, İl Jandarma Komutanlığı emrinde görev yapan kadın subay ve astsubayları misafir ederek 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

Kemal Saraçoğlu’ndan Çelişkili Açıklamalar: Hem adayım hem aday değilim

Şanlıurfaspor eski başkanlarından Kemal Saraçoğlu, düzenlediği basın toplantısında yaptığı çelişkili açıklamalarla dikkat çekti. Saraçoğlu, bir yandan kesin olarak aday olmadığını belirtirken, diğer yandan da kendilerine maddi destek verilmesi durumunda aday olabileceklerini ifade etti.