Eski Başkan Karayılan: “Halk İradesine İpotek Konulamaz” 

ŞANLIURFA – Halfeti Belediye Eş Başkanlarından Mehmet Karayılan, belediyeye yönelik yürütülen soruşturma ve gözaltılara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Karayılan, daha önce hazırladıkları yolsuzluk dosyalarını ilgili kurumlara teslim ettiklerini belirterek, “Yolsuzluk yapanın, halkın parasını usulsüz kullananın er ya da geç hesap vereceği inancıyla hareket ediyoruz. Halfeti Belediyesi halkın evidir, hiçbir şekilde aile şirketi gibi yönetilemez” dedi.

Sürecin takipçisi olacaklarını ifade eden Karayılan, “Halkın iradesine ipotek konulamaz. Umudumuz adaletin tecelli etmesi ve demokrasinin kazanmasıdır” ifadelerini kullandı.

Karayılan’ın açıklamasının ardından Halfeti Belediyesi’ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında eski belediye yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 50 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgilere göre, eski kayyum ve belediye başkanı Şeref Albayrak ile birlikte çok sayıda şüpheli hakkında “ suç örgütü kurma”, “ihaleye fesat karıştırma” ve “haksız kazanç elde etme” iddialarıyla işlem başlatıldı.

Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü, soruşturmanın çok yönlü olarak devam ettiği öğrenildi.

 Halfeti, Şanlıurfa, Mehmet Karayılan, Şeref Albayrak, yolsuzluk, gözaltı, belediye, ihaleye fe

sat, suç örgütü

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Eyyübiye ilçe müftülüğünde yıl sonu heyecanı

Şanlıurfa Eyyübiye İlçe Müftülüğü tarafından ‘’2023-2024 Kur’an Kursları Yıl Sonu Etkinliği’’ programı düzenlendi. Programda minik öğrencilerin gösterileri büyük beğeni topladı.

Kıymetli metallerde satış baskısı hakim

Değerli ve endüstriyel metaller piyasasında satıcılı bir görünüm izlendi.

DEM Parti’den AK Parti’ye Uzanan Yol: Begit’in Paylaşımı Dikkat Çekti

Eski DEM Parti Birecik Belediye Başkanı Mehmet Begit, AK Parti’ye katılmasının ardından yaptığı sosyal medya paylaşımlarıyla gündeme gelmeye devam ediyor. Bir süre bağımsız olarak siyasi çalışmalarını sürdüren Begit, daha sonra AK Parti’ye katılmıştı.

TÜİK- Çiğ süt üretimi 2025 yılında yüzde 4,9 azaldı

İstanbul, 5 Mayıs (Hibya) – Türkiye’de çiğ süt üretimi, 2025 yılında bir önceki yıla göre yüzde 4,9 azalarak 21 milyon 379 bin 88 ton oldu.