Babacan, mevcut vergi düzeninde alın teriyle çalışan vatandaşların KDV, ÖTV, gelir ve kurumlar vergisi gibi yüksek oranlarda vergilendirildiğini, buna karşılık faiz gelirlerinin daha düşük stopajla vergilendirilmesinin adalet tartışmalarını beraberinde getirdiğini ifade etti.
Ekonomide tasarrufların üretim yerine faize yönelmesinin uzun vadeli riskler taşıdığını vurgulayan Babacan, “Herkes parasını faize yatırırsa kim üretecek?” diyerek üretim ekonomisinin önemine dikkat çekti.
Babacan, bu eğilimin devam etmesi halinde ekonominin üretimden uzaklaşarak daha çok tüketime dayalı bir yapıya sürüklenebileceğini belirterek, vergi sisteminin üretimi teşvik edecek şekilde yeniden düzenlenmesi gerektiğini söyledi.