Bakan Göktaş: Doğal Gaz Tüketim Desteğinde yeni yılın ilk ödemeleri başladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Düzenli Doğal Gaz Tüketim Desteğinin 2022’den itibaren uygulanmaya başladığını açıkladı. Destekten yararlanmak isteyen ihtiyaç sahiplerinin başvurularını e-Devlet üzerinde bakanlıkça sunulan “Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti” ekranından yapabileceğini belirten Bakan Göktaş, başvuruların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca titizlikle incelendiğini, verilen onayın ardından ödemelerin yapıldığını belirtti.

Doğal Gaz Tüketim Desteğinin aylık 188 lira- 438 lira arasında olduğunu ve ilden ile değişkenlik gösteren tutarlar üzerinden hesaplandığını bildiren Bakan Göktaş, “Düzenli Doğal Gaz Tüketim Destek Programında yeni yılın ilk ödemeleri başladı. Bu kapsamda 529 bin 162 hak sahibine toplam 303,1 milyon lira ödeme yapacağız. Öte yandan 2024 yılında 705 bin 315 hak sahibine toplam 1,4 milyar lira ödeme yaptık.” dedi.

Bakan Göktaş, destekten yararlanacak olan vatandaşların, mesken türü aboneliklerine ilişkin ikamet adreslerine ait faturalarını PTT ödeme noktalarında ibraz etmek suretiyle destekten yararlanabileceğini ifade etti

Bakanlığa göre, Düzenli Doğal Gaz Tüketim Desteğinden yararlanmak için Türk vatandaşı olmak, doğal gaz arzı sağlanan ilçe/beldede ikamet etmek, e-Devlet kapısı üzerinden destek programına başvurmak, ikamet adresinde ö n ödemeli ya da faturalı sayaca bağlı bir doğal gaz aboneliği bulunması, ikamet adreslerine ait mesken türü aboneliklerine ilişkin doğalgaz faturasının olması, hakkında ilgili SYD Vakfınca hak sahipliği kararı verilmesi gerekiyor.

Hibya Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Viranşehir Belediyesi Kaçak Yapılaşmaya Göz Açtırmıyor

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde, kamusal alanların korunmasına yönelik denetimler kararlılıkla sürdürülüyor.

Erkan Sözeri: “Yarım Kalan Mücadeleyi Tamamlamaya Geldim”

Şanlıurfaspor Teknik Direktörü Erkan Sözeri, yaptığı yazılı açıklamayla kulübe yeniden dönüşünü kamuoyuyla paylaştı

Siverek ‘te ramazan coşkusu Abdurrahman Önül ile doruğa çıktı

Siverek Belediyesi, Ramazan etkinlikleri kapsamında kurduğu Ramazan Sokağı’nda ilahi sanatçısı Abdurrahman Önül’ü sahneye çıkardı.

Harran Üniversitesi Öğrencilerinden Büyük Başarı: Çevre Dostu Projeyle İkincilik Ödülü

Harran Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik öğrencileri, çevreye duyarlı yaklaşımlarıyla önemli bir başarıya daha imza attı.