Bakan Yerlikaya: “Hız kazandırmaz, hayatımızdan çalar”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 1 Ocak-24 Nisan 2025 tarihleri arasında trafik ekiplerince hız ihlaliyle ilgili toplam 2 milyon 126 bin 384 işlem yapıldığını açıkladı. Elektronik Denetleme Sistemleri (EDS) üzerinden ise 1 milyon 992 bin 787 işlem gerçekleştirildiğini belirten Yerlikaya, “Araç kullanırken hız sınırlarını aşmak, sadece birkaç dakika erken varmak için hem kendi hayatınızı hem de başkalarının hayatını tehlikeye atmak demektir. Unutmayalım, hız kazandırmaz, hayatımızdan çalar.” ifadelerini kullandı.

Bakan Yerlikaya, 17-24 Nisan 2025 tarihleri arasında emniyet ve jandarma trafik ekiplerince toplam 3 milyon 641 bin 525 aracın denetlendiğini belirterek şunları söyledi:

“Işıklı ya da sesli uyarı işareti bulunan cihazları (çakar) mevzuatta izin verilmeyen araçlara takarak kullanan 52 sürücüye işlem yapıldı. Hız ihlali yapan 162 bin 64, periyodik muayenesi yaptırılmamış 29 bin 68, emniyet kemeri kullanmayan 26 bin 672, sürücü belgesi olmadan araç kullanan 17 bin 773 ve zorunlu mali sorumluluk sigortası bulunmayan 7 bin 879 araç/sürücü hakkında işlem gerçekleştirildi. Diğer işlemlerle birlikte toplam 524 bin 100 araç ve sürücüye işlem yapıldı.”

Yerlikaya, sözlerini şöyle tamamladı:
“Yolculuklar, sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Bakan Işıkhan: 947 binden fazla işe yerleştirmeye aracılık ettik

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) aracılığıyla yürütülen istihdam destekleyici uygulamaların Ocak-Ağustos dönemi verilerini paylaştı.

Milletvekili Eyyüpoğlu’ndan 15 Temmuz mesajı

Türkiye Büyük Millet Meclisi İdare Amiri ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Eyyüpoğlu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Yetimoğlu: Fıstık Üreticisi Korunmalı

Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Ahmet Yetimoğlu, yeni mahsul fıstığın piyasaya çıkmasıyla birlikte üreticinin maliyet ve fiyat beklentilerinin dikkate alınması gerektiğini belirtti.

Başkan Canpolat:”İşimiz hizmet, Gücümüz Millet”

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, seçim çalışmaları kapsamında ev ziyaretlerini Devteyşti Mahallesinde sürdürüyor.