Balıklıgöl için yeni kararlar alındı

Şanlıurfa Kültür Eğitim Sanat ve Araştırma Vakfı’nın (ŞURKAV) Olağan Genel Kurul Toplantısı, Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak ve Vakfın Kurucu Başkanı, eski Şanlıurfa Valisi Ziyaeddin Akbulut’un katılımıyla ŞURKAV İdare Merkezi’nde gerçekleşti. Toplantıda Şanlıurfa’nın kültür, sanat ve turizm alanlarında yapılması planlanan projeler hakkında önemli açıklamalarda bulunuldu.

Balıklıgöl Yenilenme Projesi

Vali Şıldak, Şanlıurfa’nın simge noktalarından Balıklıgöl için özel bir bütçe ayrıldığını ve alan yönetimi kurulması konusunun Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a iletildiğini belirtti. Balıklıgöl’ün yenilenmesi için Hazine ve Çevre Bakanlıkları ile GAP İdaresi’nden sağlanan 70 milyon TL’lik bütçeyle peyzaj, ışıklandırma, ses ve güvenlik sistemleri gibi alanlarda yenileme çalışmaları yapılacağı duyuruldu. Ayrıca, Balıklıgöl’de tasavvuf ve bilim insanları müzesi, dijital şehir gezisi alanı ve Peygamberler Tarihi Külliyesi gibi projelerin de hayata geçirileceği ifade edildi.

Şanlıurfa’nın Gastronomi ve Kültürel Miras Çalışmaları

Toplantıda Vali Şıldak, Şanlıurfa’nın 12 bin yıllık gastronomi kültürünün turizme kazandırılması amacıyla kapsamlı bir proje başlattıklarını açıkladı. Proje kapsamında gıda üreten ve satan işletmelerin iyileştirilmesi, yarışmalarla gastronomi kültürünün tanıtılması ve yerel yönetimlerle iş birliği yapılması hedefleniyor. Şanlıurfa’nın tarım ve ekmek yapımının ilk başladığı yerlerden biri olduğunu vurgulayan Vali Şıldak, bu kültürel mirasın önemini öne çıkardı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Şanlıurfa’da silahlı kavga:1 ölü,1 ağır yaralı

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde alacak verecek nedeniyle çıkan silahlı kavgada 1 kişi öldü, 1 kişi ağır yaralandı.

BİRYOL-DER’DEN ÇAD’DA KURBAN BEREKETİ

BİRYOL-DER Uluslararası İnsani Yardım Derneği, 2026 Kurban Bayramı kapsamında Afrika’nın Çad ülkesinde gerçekleştirdiği kurban organizasyonunu tamamladı. Kesimlerin ardından bağışçılara görüntüler ulaştırıldı.

Şanlıurfa’da “Tarihten Bilime” 11 Nisan Kurtuluş Koşusuna Yoğun İlgi

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesince, kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 106’ncı yıl dönümü etkinlikleri kapsamında “Tarihten Bilime 11 Nisan Kurtuluş Koşusu” gerçekleştirildi.

Siverek’te tehlike arz eden metruk evlerin yıkımına başlandı

Siverek Belediyesi ilçe merkezinde uyuşturucu bağımlıların yuvası haline gelen ve yıkılmaya yüz tutan metruk evlerin yıkımına başladı.