Başkan Polat: Bu şehri ve bu gençliği kültürel işgale terk etmeyeceğiz

Çağın en sinsi ve derin tehditlerinden biri olan kültür emperyalizmini ele alan HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Faruk Polat, “Şehrimizde düzenlenen konser, defile ve festivallerin; sadece açılış, reklam ve eğlence gibi iyi niyetlerle düzenlendiğini düşünmüyoruz.” dedi.

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Şanlıurfa İl Başkanı Faruk Polat, Şanlıurfa’da manevi gelenekle hiçbir ortak noktası olmayan yabancı ritüellerin gençliği hedef almasının kabul edilemez bir durum olduğuna dikkat çekti.

Son günlerde bazı çevrelerce organize edilen ve toplumumuzun değerleriyle hiçbir şekilde bağdaşmayan “Cadılar Bayramı” gibi organizasyonlara bir eğlence etkinliği olarak bakmadıklarını vurgulayan Başkan Polat, bu tür sembolik adımların, zamanla kimlik aşınmasına, kültürel yozlaşmaya ve toplumsal çözülmeye dönüştüğünün farkında olduklarını dile getirdi.

“Özellikle gençliği hedef alan art niyetli projeler toplumu ifsat etmektedir”

Tarih boyunca sömürge düzeni yalnızca toprak işgaliyle değil; zihinlerin, kimliklerin ve değerlerin ele geçirilmesiyle sürdürüldüğünü söyleyen Polat, “HÜDA PAR olarak bu sefer ki dosyamız çağımızın en sinsi ve derin tehditlerinden biri olan kültür emperyalizmi. Tarih boyunca sömürge düzeni yalnızca toprak işgaliyle değil; zihinlerin, kimliklerin ve değerlerin ele geçirilmesiyle sürdürülmüştür. Bugün bu düzeni ayakta tutan araçlar; sosyal medya, film ve dizi sektörüdür. Gündüz kuşağı programlarında ortaya saçılan rezaletler, kültür emperyalizminin en bariz örneğidir. Bilhassa, sürekli değiştirilen popüler figürler ve özellikle gençliği hedef alan art niyetli projeler toplumu ifsat etmektedir.” dedi.

“Şanlıurfa; inancın, medeniyetin, kardeşliğin ve hikmetin şehridir”

Son günlerde bazı çevrelerce organize edilen ve toplumun değerleriyle hiçbir şekilde bağdaşmayan “Cadılar Bayramı” temalı etkinliklerin kültürel kuşatmanın bir örneği olduğunu ifade eden Polat, “Şanlıurfa; inancın, medeniyetin, kardeşliğin ve hikmetin şehridir. Bu kadim şehirde, manevi geleneğimizle hiçbir ortak noktası olmayan yabancı ritüellerin gençliğimizi hedef alması, asla kabul edilemez. Şehrimizde düzenlenen konser, defile ve festivallerin; sadece açılış, reklam ve eğlence gibi iyi niyetlerle düzenlendiğini düşünmüyoruz. Son günlerde bazı çevrelerce organize edilen ve toplumumuzun değerleriyle hiçbir şekilde bağdaşmayan “Cadılar Bayramı” temalı etkinlikler, bu kültürel kuşatmanın bir örneğidir. “şeklinde konuştu.

“Kökü dışarıda olan hiçbir proje, bu topraklarda yeşermemeli”

Polat son olarak yetkililere çağrıda bulunarak şunları aktardı:

“Kökü dışarıda olan hiçbir proje, bu topraklarda yeşermemeli. HÜDA PAR olarak diyoruz ki, biz meseleye bir eğlence etkinliği olarak bakmıyoruz. Bu tür sembolik adımların, zamanla kimlik aşınmasına, kültürel yozlaşmaya ve toplumsal çözülmeye dönüştüğünün farkındayız. Dolayısıyla, kültürel ve manevi kimliğimizi korumak adına bu girişimlere karşı durmaya devam edeceğimizi ifade ediyoruz. Yetkili kurumları gerekli hassasiyeti göstermeye, aileleri ve eğitim camiamızı da çocuklarımızın manevi bütünlüğü konusunda daha dikkatli olmaya davet ediyoruz. Biz, bu şehri ve bu gençliği kültürel işgale terk etmeyeceğiz, sonun kadar mücadele edeceğiz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Büyükşehir’den Bozova Kırsalına Asfalt Yol

 Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Bozova ilçesi kırsalında deforme olan yolları asfaltla buluşturdu. 13 ilçeye eşit bir şekilde hizmet götüren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, bu anlamda kırsal yollar daha konforlu hale getiriliyor.

Şanlıurfa’da Araçtan 1,5 Kilo Skunk Çıktı: 4 Şüpheli Tutuklandı

Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesinde narkotik ekiplerince düzenlenen operasyonda, bir araçta 1 kilo 500 gram skunk ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan 4 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Eyyübiye Belediyesi, Kendi Seralarında Yetiştirdiği Fidanlarla Parkları Yeşillendiriyor

Eyyübiye Belediyesi, kendi seralarında yetiştirdiği fidan ve süs bitkileriyle ilçedeki parkları yeşillendirerek hem çevreyi güzelleştiriyor hem de belediye bütçesine önemli ölçüde tasarruf sağlıyor.

İsrail ateşkesi 25 kez ihlal etti

İsrail, ateşkesin yürürlüğe girdiği 27 Kasım’dan bu yana anlaşmayı 25 kez ihlal ederek Lübnan’a saldırdı.