Birçok kentte sağanak ve kar etkili olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre, Muğla, Antalya ve Aydın başta olmak üzere pek çok kentte kuvvetli sağanak görülecek. İç ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don ile birlikte sis ve pus olayı bekleniyor.
Son tahminlere göre, çok sayıda kentte sağanak bekleniyor. Verilere göre ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Kıyı Ege, Burdur çevreleri ile Edirne’nin güneyi ve Antalya’nın batı kesimlerinin sağanak yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, sabah saatlerinde Rize ve Artvin çevrelerinin yağmur ve karla karışık yağmurlu yüksek kesimlerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Muğla çevreleri, Antalya’nın batı kıyıları ile Aydın’ın kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

BUZLANMA VE DON RİSKİ

İç ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don ile birlikte sis ve pus olayı görüleceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Öte yandan yağışların, Muğla çevreleri, Antalya’nın batı kıyıları ile Aydın’ın kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olmasının beklendiğini kaydeden meteoroloji, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması çağrısı yaptı.

(MA)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Bitki çaylarında hazırlama talimatı zorunlu hale geldi

Tarım ve Orman Bakanlığı, bitki çaylarının ambalajlarında hazırlama talimatı bulunmasını zorunlu hale getiren yeni bir düzenleme getirildiğini duyurdu.

Şanlıurfa’da Traktör devrildi sürücü yaşamını yitirdi

Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesinde devrilen traktörün altında kalan Suriye uyruklu Muhammed el Muhammed, hayatını kaybetti.

Yüz estetiğinde hataya düşmeyin

Memorial Hizmet Hastanesi Dermatoloji Bölümü’nden Uz. Dr. Selma Salman, hatalı kozmetik uygulamalar ve olması gerekenler hakkında bilgi verdi.

Çalışan emekliye 5 bin TL verilmesi yasalaştı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Çalışan emeklilere 5 bin lira verilmesini sağlayacak düzenlemeyi içeren ekonomiye ilişkin kanun teklifinin TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştığını açıkladı.