Birecik Devlet Hastanesi’nde Önemli Bir Cerrahi Başarı

Birecik Devlet Hastanesi’nde önemli bir sağlık başarısına daha imza atıldı. Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Rafet Yıldırım tarafından gerçekleştirilen parotidektomi (tükürük bezi tümörü ameliyatı) sayesinde, 76 yaşındaki bir hasta sağlığına kavuştu.

Yapılan tetkikler sonucunda hastaya tükürük bezi tümörü teşhisi konuldu. Tümörün yüz siniri (fasiyal sinir) yakınında bulunması nedeniyle ameliyat büyük bir titizlikle planlandı. Yaklaşık 5 saat süren operasyon başarıyla tamamlandı. Ameliyat sonrası hastanın yüz siniri işlevlerinin tamamen korunduğu ve genel sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Op. Dr. Rafet Yıldırım, bu tür cerrahilerin genellikle üçüncü basamak hastanelerde yapıldığını belirterek şunları söyledi:

 “Bu operasyon, teknik açıdan ‘özellikli cerrahi’ grubunda yer almaktadır ve Birecik’te ilk kez gerçekleştirilmiştir. Artık ilçemizde ve hastanemizde de bu düzeyde ileri cerrahi müdahaleler yapılabiliyor. Cerrahi bir ekip işidir. Bu başarıda emeği geçen tüm ameliyathane ekibimize, anestezi birimimize ve hastane yönetimimize teşekkür ediyorum. Sağlıklı günler diliyorum.”

Birecik Devlet Hastanesi’nde gerçekleştirilen bu tür nitelikli cerrahi işlemler, ilçedeki sağlık hizmetlerinin geliştiğini ve ileri düzey sağlık uygulamalarının yerel düzeyde de başarıyla yapılabildiğini gösteriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Harran Üniversitesi’nde Üstün Yetenekliler Eğitim Paneli Gerçekleşti

Harran Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından ‘Üstün Yetenekliler Eğitim Paneli ve Giftled Projesi Ödül Töreni’ düzenlendi.

Çevre Kanunu Uyarınca Verilecek İdari Para Cezalarına İlişkin Tebliğ, Resmi Gazete’de

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Çevre Kanunu Uyarınca Verilecek İdari Para Cezalarına İlişkin Tebliğ, Resmi Gazete’de yayımladı.

Başkan Nihat Çiftçi’den Başkan Adayı Düzme’ye Destek Ziyareti

Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, Hilvan ilçesinde Pazar günü tekrarlanacak olan yerel seçimler öncesi Yeniden Refah Partisi Hilvan Belediye Başkan Adayı Hanif Düzme’ye destek ziyaretinde bulundu

Dünya Su Günü’nde “Su Tasarrufu” Çağrısı

22 Mart Dünya Su Günü dolayısıyla açıklamalarda bulunan TEMA Vakfı Şanlıurfa İl Temsilcisi ve Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Rıza Öztürkmen, su kaynaklarının hızla tükendiğine dikkat çekerek önemli uyarılarda bulundu.