Birecik’e Çevre Nefesi Olacak Dev Tesiste Çalışmalar Hızla İlerliyor

  Dev yatırımla hayata geçirilen proje, tamamlandığında Birecik’in atık su altyapısını güçlendirerek çevre kirliliğinin önlenmesine ve su kaynaklarının korunmasına önemli katkı sağlayacak.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ŞUSKİ) Genel Müdürlüğü tarafından Birecik’te yapımı sürdürülen Atık Su Arıtma Tesisi Projesinde çalışmalar aralıksız devam ediyor. İlçenin atık su altyapısına büyük katkı sağlaması hedeflenen tesis, yaklaşık 51 bin metrekarelik alan üzerine kuruluyor.

GÜNLÜK 18 BİN METREKÜPÜ AŞAN KAPASİTE

İleri teknolojiyle inşa edilen dev tesis tamamlandığında; Günlük 18 bin 360 metreküp atık su arıtma kapasitesine sahip olacak. Yıllık ortalama 65 milyon metreküp atık su arıtma hacmiyle bölgeye hizmet verecek.

DAHA TEMİZ BİR GELECEK İÇİN

Tesisin tamamlanmasıyla birlikte çevre kirliliğinin azaltılması, yeraltı ve yerüstü su kaynaklarının korunması ve Birecik’te daha sağlıklı bir yaşam çevresinin oluşturulması hedefleniyor. Son teknolojiyle donatılacak tesiste arıtılan atık sular, çevreye zarar vermeden gerekli standartlara uygun şekilde doğaya geri kazandırılacak. Böylece hem doğal kaynakların korunmasına katkı sağlanacak hem de gelecek nesillere daha temiz ve yaşanabilir bir çevre bırakılacak.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu Resmi Gazete’de

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Haliliye Belediyesi’nden Kırsal Mahallelere Ulaşım Atağı

 Haliliye Belediyesi, ilçe genelinde sürdürdüğü üstyapı çalışmaları kapsamında kırsal mahallelerde ulaşım konforunu artırmaya yönelik hizmetlerine aralıksız devam ediyor. Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen stabilize yol çalışmalarıyla mahalle yolları daha güvenli ve kullanışlı hale getiriliyor.

TÜİK- Kırmızı et üretimi 2025 yılında yüzde 10,5 azaldı

İstanbul, 5 Mayıs (Hibya) – Türkiye’de kırmızı et üretimi, 2025 yılında bir önceki yıla göre yüzde 10,5 azalarak 1 milyon 885 bin 130 ton oldu.

Şanlıurfa’da Divanyolu Yayalaştırma Projesi İle Tarihi Bölge Canlanıyor

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin kalbinde hayata geçirilen Divanyolu Yayalaştırma Projesi ile bölge, nostaljik tramvayı ve yaya dostu düzenlemesiyle adeta İstiklal Caddesi’ni andırıyor.