BM: Lübnan’da 842 bin kişi yerinden edildi

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) Sözcüsü Jens Laerke, BM Cenevre Ofisi’nin haftalık basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu. İsrail ordusunun bu sabah Lübnan’ın başkenti Beyrut’un güney banliyölerindeki bölgeler için “zorla yerinden etme” talebinde bulunduğunu belirten Laerke, bu talepten kısa süre sonra başlayan yoğun hava saldırıları nedeniyle yeni bir “yerinden etme dalgası”nın yaşandığını kaydetti.

Laerke, “Son günlerde tahmini 50 bin kişi Baalbek’i terk etti ve çoğunlukla Bekaa Vadisi’nin kuzeyindeki bölgelere gitti. Birçok kişi geceyi araçlarında geçirdi” dedi. BM Uluslararası Göç Örgütüne (IOM) göre, İsrail’in zorla yerinden etme talepleri ve ardından gelen saldırıları nedeniyle yerinden edilenlerin sayısında önemli artış yaşandığını vurgulayan Laerke, “Toplamda 842 binden fazla kişi yerinden edildi, bunların yarısından fazlası kadın ve kız çocuğu” ifadesini kullandı.

(MA)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Altının Onsunda Üst Üste 3 Aylık Gerileme: Mart, Nisan ve Mayıs’ta Kayıp Derinleşti

altının ons fiyatı, son üç ayda aralıksız değer kaybederek yatırımcıların dikkatini çekti. mart ayında yüzde 11,3, nisan ayında yüzde 1 ve mayıs ayında yüzde 1,8 oranında düşüş kaydedildi.

Şanlıurfa’da trafikte aileye yönelik saldırı iddiası: O anlar kamerada

ŞANLIURFA – Şanlıurfa’da Diyarbakır yolu üzerinde trafikte yaşanan olayda, bir şahsın içerisinde bir ailenin bulunduğu aracın önünü kestiği ve araçtakilerle tartıştığı iddia edildi.

Türkiye, İspanya ile berabere kaldı

Sevilla, 19 Kasım (Hibya) Türkiye A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’ndaki altıncı maçında İspanya ile 2-2 berabere başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.