Bozova’da Kadına Şiddete Karşı Farkındalık Semineri Düzenlendi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bozova İlçe Müdürlüğü tarafından mahalle muhtarlarının katılımıyla “Kadına Şiddete Hayır ve Erken Yaşta Evliliğin Önlenmesi” konulu seminer düzenlendi.

Bozova Ziraat Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen etkinlikte, kadınlara yönelik şiddetin önlenmesine dair bilgilendirme yapıldı. Açılış konuşmasını gerçekleştiren İlçe Sosyal Hizmetler Müdürü Mehmet Çetiner, kurumun ilçe genelindeki faaliyetlerini anlatarak, şiddetin sadece fiziksel değil, psikolojik ve ekonomik boyutlarının da olduğuna dikkat çekti.

Çetiner, “Aile bireyleri arasında sevgi ve saygı olduğu sürece şiddet yaşanmaz. İlçemizde şiddeti sıfıra indirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ayrıca 2025 yılının Aile Yılı olarak belirlenmesi kapsamında, yeni evlenecek çiftlere yönelik destekler de sağlanacaktır” dedi.

Seminerde, kurum personeli tarafından kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda detaylı bilgiler paylaşıldı. Toplantıya ev sahipliği yapan Bozova Ziraat Odası Başkanı Müslüm Okan, “Kadına yönelik şiddetin her türlüsüne karşıyız. Aile içindeki şiddet sadece bireyleri değil, toplumu da olumsuz etkiliyor” diyerek farkındalık çalışmalarının önemine vurgu yaptı.

Seminer, mahalle muhtarlarının katkılarıyla, kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda iş birliğinin artırılması yönündeki temennilerle sona erdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Şanlıurfa’da bayramlaşma programı Balıklıgöl’de yapıldı

Şanlıurfa Valiliği tarafından Ramazan Bayramı dolayısıyla Balıklıgöl’de düzenlenen bayramlaşma programına protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Viranşehir 200 yataklı Kadın hastalıkları ve Çocuk hastanesi inşaatı başladı

Viranşehir Devlet Hastanesi Bitişiğindeki arsaya yapılacak olan Viranşehir 200 yataklı Kadın hastalıkları ve Çocuk hastanesi inşaatı 29.07.2024 tarihi itibari ile başladı.

Büyükşehir Belediyesi, 500 Bin Öğrenciye Film İzletti

 Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından öğrencilere yönelik dijital sinema etkinliği devam ediyor. Öğrenciler, bu kez, “Çanakkale Yolun Sonu” adlı filmi izledi. Film etkinliğine katılan öğrenciler, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’e teşekkür etti.

Eğitim Yatırımları Tekrar Gözden Geçirildi

Şanlıurfa’da Eğitim Yatırımları Hız Kazanıyor