Büyükşehir’den Pamuk Çiftçilerine Eğitim Ve Uygulama Günü

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Harran Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenecek etkinlik, 19 Eylül 2025 Cuma günü saat 14.00’te Akçamescit Mahallesi’nde gerçekleştirilecek. Program kapsamında, bölgedeki pamuk tarlalarında teknik incelemeler yapılacak; pamuk bitkisinin gelişim süreci ile uygulanan tarım teknikleri yerinde değerlendirilecek.

Ardından Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Osman Çopur ve Doç. Dr. Hasan Haliloğlu, çiftçilere pamuk üretiminde verimliliği artırmaya yönelik modern tarım teknikleri, doğru sulama ve gübreleme yöntemleri, hastalık ve zararlılarla mücadele gibi temel konuların yanı sıra, hasat sırasında yapılan temiz biçimin pamuk kalitesi ve pazarlama değeri üzerindeki etkileri hakkında da anlaşılır ve uygulamaya dönük bilgiler sunacak.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından bugüne kadar; anız yakılmadan doğrudan ekim uygulamaları, toprağa faydalı baklagil bitkilerinin (nohut ve soya) üretimi, toprak analizi desteği projesi, ata tohumlarının üretimi ile sulama, gübreleme ve anıza ekim konularında çiftçilere yönelik birçok eğitim programı başarıyla hayata geçirildi. Ayrıca, tarımsal üretimde verimliliği artırmak amacıyla fidan ve fide destekleriyle de üreticilerin yanında olunmaya devam ediliyor.

Kentin en önemli tarımsal ürünlerinden biri olan pamukta verimliliğin artırılması için üreticilerin bilinçlendirilmesinin büyük önem taşıdığı vurgulanırken, pamuk üreticilerinin bilgi ve deneyimlerini artırmayı hedefleyen bu eğitim gününe pamuk tarımına ilgi duyan tüm çiftçilerin davetli olduğu ifade edildi.

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Şanlıurfa’da yol verme kavgası: 2 yaralı

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde yol verme nedeniyle çıktığı iddia edilen tartışmada,2 kişi yaralandı.

HALİLİYE BELEDİYESİ TAM KADRO SAHADA

Haliliye Belediyesi, Kurban Bayramı’nın ilk gününde vatandaşların huzurlu ve temiz bir ortamda bayram geçirebilmesi için tüm ekipleriyle sahadaydı.

Şanlıurfaspor Taraftarına Büyük Çağrı: Gelin, Tribünleri Dolduralım!

Şanlıurfaspor, bu hafta evinde oynayacağı Kepez Spor A.Ş. maçına hazırlanıyor. Kulüp yetkilileri, takımın sahada elinden gelenin en iyisini ortaya koyacağını belirtti.

Haliliye Belediyesi’nden Kadınlara Ücretsiz Diyetisyen Hizmeti

 Haliliye Belediyesi tarafından sunulan diyetisyen hizmeti ile kadınlara, sağlıklı ve dengeli beslenme için ücretsiz ölçüm yapılıyor. Kilo, kas ve yağ oranlarına göre verilen menü listesini uygulayan kadınlar, periyodik olarak yapılan kontroller ile sağlıklı kalmanın ipuçlarını öğreniyor.