Casusluk düzenlemesinin yer aldığı kanun teklifi komisyonda

Meclis Adalet Komisyonu, casusluk ile ilgili düzenlemenin de yer aldığı, “Noterlik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”nin görüşmelerine başladı.

AK Parti İstanbul Milletvekili Cüneyt Yüksel başkanlığında toplanan komisyonda 23 maddeden oluşan 12 farklı kanunda değişiklik veya düzenleme içeren teklif görüşülecek. Komisyonda konuşan Yüksel, “casusluk düzenlemesine” ilişkin şunları söyledi: “Teklif ile casusluk eylemleriyle daha etkili mücadele edebilmek amacıyla Türk Ceza Kanunu’nda yeni bir suça yer vermekteyiz. Düzenlemeyle devletin güvenliği ile iç ve dış siyasal yararları aleyhine yabancı devlet veya organizasyonun stratejik çıkarları ve talimatları doğrultusunda suç işlenmesi yaptırıma bağlanmaktadır.”

(MA)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Uzman Doktor Çiçek’ten Yaz Aylarında Kalp Sağlığı Uyarısı

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Kliniği’nde görev yapan Uzman Doktor Ömer Faruk Çiçek, yaz mevsiminde artan sıcaklıkların kalp sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekerek önemli uyarılarda bulundu.

Lübnan’da son 24 saatte 20 kişi hayatını kaybetti

Beyrut, 21 Mart (Hibya) İsrail’in Lübnan’a yönelik hava saldırılarında son 24 saatte en az 20 kişi hayatını kaybederken, toplam can kaybı 1.021’e yükseldi.

Bakan Uraloğlu: Kanal İstanbul’u mutlaka yapacağız

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kanal İstanbul projesi hakkında konuştu.

Eyyüpoğlu’ndan Urfalılara yönelik sözlere sert tepki: “Şimdi hukuk önünde hesabını verme zamanı”

ŞANLIURFA – TBMM İdare Amiri ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Av. İbrahim Eyyüpoğlu, Şanlıurfalıları hedef alan ve tepki çeken sosyal medya paylaşımlarına sert sözlerle karşılık verdi.